BAC 2019. Încep înscrierile la prima sesiune a examenului din acest an

BAC 2019. Încep înscrierile la prima sesiune a examenului din acest an

Înscrierile pentru sesiunea din vară a Bacalaureatului din acest încep de luni, 27 ani, şi se încheie vineri, 31 mai. De asemenea, tot vineri se încheie şi cursurile pentru elevii clasei a XII-a.

Examenul de Bacalaureat din 2019, la fel ca şi cel din anii trecuţi, se vor desfăşura la nivel naţional în aceeaşi perioadă, în lunile iunie-iulie, potrivit calendarului publicat pe site-ul edu.ro.

 Prima probă scrisă începe luni, 3 iunie, cu evaluarea orală a competenţelor lingvistice la limba română (proba A). Calendarul arată că proba va continua în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingivistice orale în limba maternă, în perioada 5-6 iunie.
 
În 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie vor fi testate competenţele lingivistice pentru o limbă străină (proba C). Absolvenţii de clasa a XII-a de o altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.
 
Proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea) - se va ţine pe 1 iulie, iar cea la Limba şi literatura maternă - Eb) - este programată pentru a doua zi, marţi, 2 iulie. Proba obligatorie a profilului - Ec) - se va desfăşura miercui, 3 iulie.
 
Proba scrisă, şi ultima din această sesiune a BAC 2019, cea la alegere a profilului şi specializării, va fi joi, 4 iulie.
 
Primele rezultate de la BAC 2019 vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.
 
BAC 2019. CALENDARUL SESIUNII DIN TOAMNĂ
 
15 - 19 iulie: înscrierea candidaţilor
26 iulie: înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă
27 & 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
29 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
30 august & 2 septembrie: evaluarea competenţelor digitale - proba D
2 – 3 septembrie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - proba C
3 septembrie: afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)
3 - 6 septembrie: rezolvarea contestaţiilor
7 septembrie: afişarea rezultatelor finale.
 

Comenteaza