Bac 2018: începe sesiunea specială. Calendarul examenelor

Bac 2018: începe sesiunea specială. Calendarul examenelor
| Foto: Arhiva

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat se va desfășura în perioada 14-28 mai.

Sesiunea se va desfăşura la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 14-15 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, pe 16 mai se va desfăşura examenul la limba străină, iar în perioada 17-18 mai va avea loc evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise au următorul calendar: în 21 mai va avea loc examenul la limba şi literatura română, pe 22 mai se va desfăşura proba obligatorie a profilului, în 23 mai proba la alegere a specializării, iar pe 24 mai va avea loc examenul la limba şi literatura maternă.

„Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai, depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleaşi zile. Pe data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de MEN.

Pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi din clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizaţi de Ministerul Apărării Naţionale pentru concursul de admitere în instituţii de învăţământ de profil din SUA.

Comenteaza