Avem cultură, avem valoare: Facultatea de Televiziune aduce teatrul mai aproape de elevi

Avem cultură, avem valoare: Facultatea de Televiziune aduce teatrul mai aproape de elevi
Elevii de liceu, în special cei din anii terminali, sunt invitaţi să participe la sesiunea de dezbateri "Avem Cultură. Avem Valoare", organizată de Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Programul își propune să lanseze întâlniri și discuții între tinerii interesați de arte și, mai ales, de teatru, și practicieni ai teatrului de diverse specialități și orientări artistice. Ținta întâlnirilor e, pe de-o parte, cunoașterea reciprocă între publicurile tinere și oamenii de teatru și, pe de altă parte, crearea unei platforme menite să dezvolte cultura teatrală a tinerei generații.

Sesiunea de dezbateri va fi organizată sub forma unor dialoguri tematice între un invitat și un moderator, la care liceenii și studenții sunt încurajați să participe liber și activ. Întâlnirile se vor desfăşura de la sfârşitul lui martie până la începutul lunii iunie, lunea de la ora 17:00. Participarea este gratuită, persoanele interesate fiind rugate să trimită un email pe adresa adriana.florea@ubbcluj.ro.

Programul dezbaterilor:

30 martie  „Cine/ce e un om de teatru?" întâlnire cu actrițele Miriam Cuibus (TNC) și Raluca Lupan (Create.Act.Enjoy), moderator: Raluca Sas Marinescu.

27 aprilie „Occupy theatre ! Teatru si gândire critică" întâlnire cu criticul de teatru Oana Cristea Grigorescu, moderată de Miruna Runcan.

18 mai „Muzică și joc în teatru", întâlnire cu actrița-compozitor Ada Milea, moderată de Ivona Vâstraş.

15 iunie „Hai să scriem (pentru) teatru!" întâlnire cu Alexa Băcanu și Ana Cucu-Popescu, autoare dramatice, și Leta Popescu, regizor de teatru, moderată de Cristina Iancu.

Comenteaza