Anchetă, după ce un subiect de la BAC a fost căutat pe internet cu o seară înainte de examen

Anchetă, după ce un subiect de la BAC a fost căutat pe internet cu o seară înainte de examen

Pagina de Facebook a dexonline a semnalat o coincidență suspectă cu privire la căutările pe internet a unui subiect care a picat la proba de Limba și literatura română la examenul de BAC. Căutările au început cu o noapte înainte de examen.

Este anchetă la Ministerul Educației după ce o coincidență bizară legată subiectele de la proba de română de la Bacalaureat a fost făcută publică în mediul online. Rezolvarea unui subiect a fost căutată pe internet înainte ca examenul să înceapă. 

"Oare ce s-o fi dat la bac? Am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!", a transmis dexonline pe Facebook

Suspecte sunt şi căutările care au inclus cerința EXACTĂ a primului subiect de la examenul de Bacalureat de luni, respectiv „indică sensul din text al secvenței «de bună seamă»”.

Expresia a fost căutată pe Google încă de la ora 1:00 noaptea, apoi vârful căutărilor a fost la ora 3:30. Chiar şi dimineață, înainte să înceapă examenul, alte zeci de persoane căutau pe Google răspunsul la această cerință.

Ministerul Educației și a transmis pentru digi24.ro că face cercetări și verifică ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la această situație.

Comenteaza