Admitere de tip nou, la liceu VIDEO

Admitere de tip nou, la liceu VIDEO
Elevii claselor a 8-a care se pregatesc pentru admiterea la liceu trebuie să se pună serios pe învăţat pentru a face faţă evaluarilor naţionale. Începând cu acest an, mecanismul de admitere în liceu se modifică. În calcularea mediei finale, notele de la evaluările naţionale au o pondere de trei ori mai mare faţă de media notelor obţinute în clasele 5-8.

A mai rămas o lună ână la evaluările naţionale, iar emoţiile pentru admiterea la liceu încep să se facă simţite printre tineri. Este primul an în care viitori liceeni vor fi admişi după noua metodologie.

Tinerii care vor să obţină un loc la unul din liceele de elită ale Clujului trebuie să se asigure că vor avea o medie de peste 9.60.

"De obicei, din datele de anii trecuti, lupta cea mai mare este pentru liceele din zona centrala, avand in Top Racovita, Balcescu, Avram Iancu, Sincai, de obicei cele mai mari medii sunt in aceasta zona. Pe zona teoretică, în zona de ştiinţe de obicei sunt cele mai mari medii, la liceele cunoscute ele ajung la 9,60 ultima medie", a declarat Valentin Cuibus.

Elevii clujeni nu par să fie deranjaţi de noul algoritm de admitere şi se concentreză pentru a obţine rezultate bune la evaluări.

Evaluările naţionale se desfăşoară în perioada 23-25 iunie. Înscrierile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat iau startul la începutul lunii iulie. În 16 iulie tinerii vor afla la ce liceu au fost admişi.

 

Comenteaza