A fost publicată noua structură a anului şcolar. Care sunt ultimele modificări

A fost publicată noua structură a anului şcolar. Care sunt ultimele modificări

Noua structură a anului școlar 2020-2021, care cuprinde modificările pentru finalul acestui an, anunțate în ultima săptămână de Ministerul Educației, a fost publicată în Monitorul Oficial. 

A fost publicată, în sfârșit, varianta finală (sperăm!) a structurii anului școlar actual, după ce a trecut prin mai multe "croieli". Astfel, se modifică numărul de săptămâni de cursuri, de la 34 la 33, pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic.

Grădinițele pot organiza activități educative la grădiniță, cu prezență fizică, în perioada vacanțelor, dar cu avizul DSP. De asemenea, pe durata vacanțelor se pot organiza activități remediale cu prezența fizică, cu elevii de clasa a VIII-a și pentru elevii de la liceu, în localitățile cu incidența până la 6/1.000 de locuitori. Săptămâna „Școala Altfel” se poate organiza până pe 2 aprilie, săptămână în care școlile profesionale puteau organiza activități de instruire practică.

Ce modificări apar în noua structură

Semestrul al II-lea are 16 săptămâni, față de 17 cât avea inițial, și anul școlar se încheie pentru elevi pe 25 iunie. Elevii de clasa a VIII-a au două vacanțe de Paște: între 2-11 aprilie prima și între 30 aprilie și 9 mai a doua. Între aceste perioade aceștia fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 11 iunie. Pe 11 iunie aceștia iau vacanța, iar pe 22 încep probele scrise de la Evaluarea Națională 2021.

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a au două vacanțe de Paște - între 2 și 11 aprilie prima și între 30 aprilie și 9 mai a doua. Între aceste perioade și ei fac cursuri în sistem online. Apoi revin fizic la cursuri între 10 mai și 4 iunie, pe 4 iunie iau vacanță, iar pe 28 iunie încep probele scrise de la Bacalaureat, cele de competențe urmând a se echivala ca anul trecut.

Copiii de grădiniță și elevii din celelalte clase au o vacanță de o lună în perioada 2 aprilie - 4 mai și cursuri în perioada 5 mai - 25 iunie.

Comenteaza