80 de olimpici, admiși la Facultatea de Matematică-Informatică de la Cluj

80 de olimpici, admiși la Facultatea de Matematică-Informatică de la Cluj

Peste 80 de candidați au fost admiși cu media 10 la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca în cadrul sesiunii de admitere organizate în iulie.

Dintre aceștia, 35 au fost admiși fără concurs, ca urmare a premiilor şi a menţiunilor obținute la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor școlare la care au participat, 14 fiind admiși cu media 10 în urma notelor obținute la Concursul Mate-Info organizat de UBB în primăvara acestui an.

Alți 47 de candidați au obținut media 10 în urma aplicării opțiunii de participare la faza națională a olimpiadelor cuplată cu obținerea notei 10 la proba de matematică sau Informatică a examenului de bacalaureat. Unul dintre candidaţii la examenul de admitere a obţinut nota 10 la proba scrisă la matematică, iar media de admitere obţinută în urma cuplării cu nota de la examenul de bacalaureat a fost 9,95.

19.000 de candidați şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și la distanță la UBB. Următoarea sesiune de admitere la UBB va începe în data de 11 septembrie.

Comenteaza