Elevi din cinci ţări vin la Cluj la Olimpiada Internaţională de Limba și literatura maghiară

Elevi din cinci ţări vin la Cluj la Olimpiada Internaţională de Limba și literatura maghiară
Cea de a VIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de limbă, literatură și cultură maghiară ,,Apáczai Csere János” se va desfăşura între 7 şi 10 mai la Cluj-Napoca.

La competiţie vor participa câte 12-18 elevi din Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria și România, câștigători ai unor olimpiade şi concursuri naționale de limbă și literatură maghiară din clasele VII-XII. 

Concurenţii vor trebui să treacă de trei probe, una scrisă, individuală, și două orale, dintre care una de interpretare dramatică, în echipă, iar alta de recitare și interpretare, individuală.

De asemenea, participanții vor fi oaspeţii unor activităţi conexe competiţiei, cum ar fi un tur interactiv al oraşului, o conferință ştiinţifică de literatură, vizionarea unui spectacol liric și a unuia de teatru şi o excursie tematică.

Olimpiada, organizată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, va fi evaluată de o Comisie internațională constituită din 20 profesori universitari și preuniversitari şi artiști de teatru.

"Scopul acestei manifestări lingvistice și culturale cu deschidere internațională este de a stimula cunoașterea și promovarea limbii şi literaturii maghiare, a multiculturalismului şi a unui dialog intercultural deschis şi tolerant, de a încuraja învățarea limbii şi literaturii maghiare integrată în noul context european şi mondial", au afirmat organizatorii.

Festivitatea de deschidere va avea loc în sala Felvinczi György al Liceului ,,János Zsigmond" în 7 mai de la ora 17:00, iar premierea elevilor va avea loc în data de 10 mai în sala Dávid Ferenc a liceului „János Zsigmond".

Clujul este pentru prima dată gazda acestui eveniment, inclus de altfel în calendarul programelor dedicate anului în care Clujul este Capitala tineretului european.

Comenteaza