Înalta Poartă

Înalta Poartă
CFR a plătit tribut unei echipe care a venit la Cluj hotărâtă să învingă

Data meciului e promiţătoare. 07. 11, primele două cifre apar şi pe foaia de joc în numele echipei gazdă. Poate fi o zi istorică pentru CFR, campioana are şansa să-şi asigure un loc în primăvara europeană. Un grup zgribulit tropăie într-un colţ. Sunt îmbrăcaţi în roşu şi galben. Nu e o facţiune din galeria Galatei, ei sunt cu treabă la stadion, lucrează la SMURD. Cine îşi va salva sezonul în seara aceasta? Turcii aprind o fumigenă în start şi dau tonul la cântec. E un meci de totul sau nimic. Fanii Galatei domină începutul de meci, tribuna încă doarme, se va trezi pe finalul primei reprize.

Andone a plecat, dar stilul de joc nu s-a schimbat. Paulo Sergio a optat pentru sistemul 4-1-4-1, betonat cu mijlocaşii defensivi Godemeche, Luis Alberto, Gabi Mureşan. CFR caută tot contraacul, iar Kapetanos se strecoară printre ieniceri, dar şutează în plasa laterală. Emre Colak îi dă replica, apoi Galata preia controlul şi domină pe ritmul impus de tobele peluzei. „Feroviarii" se apără parcă prea jos, cedează prea mult teren. Cât pot rezista aşa? Nu prea mult, Buruk Yilmaz le-a taxat strategia cu o lovitură de cap parşivă. Nu mai e Ando, dar firul negru al accidentărilor continuă în Gruia. A fost rândul lui Sepsi să iasă din joc, dar în locul său a intrat Bastos. Gabi Mureşan nu a lipsit de la lecţiile de istorie, a crezut că are în faţă Înalta Poartă şi a trimis mult peste transversală din lovitură liberă. Echipa e somnolentă, dar publicul are o reacţie de orgoliu şi acoperă pentru câteva minute vacarmul creat de turci.

CFR s-a trezit după pauză, când Paulo Sergio a mutat ofensiv cu Bjelanovic în locul lui Godemeche. Golul egalizator a purtat semnăturile jucătorilor care au ţinut cu sufletul la gură în ultimele zile fanii campioanei. Bastos a pasat şi Sougou a finalizat. Stadionul erupe, CFR e din nou în joc, dar pentru scurt timp. Galata reia atacurile ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, fanii nu şi-au pierdut vocea. Acelaşi Yilmaz aduce liniştea, după o fază construită de Altintop, lăsat să-şi pregătească în voie acţiunea. CFR nu are reacţie, degeaba se agită Paulo Sergio. Turcii nu se mulţumesc cu atât, publicul murmură când Bastos greşeşte o pasă, când lui Mureşan i se suflă balonul de pe vârful ghetei. Oaspeţii au posesia, feroviarii caută zadarnic pasa lungă. Nici o galerie adversă nu a fost aşa de vocală în Gruia la meciurile din Europa. Când ai aşa susţinători, nu joci în deplasare.
Yilmaz înscrie al treilea gol şi aerul rece nu anunţă primăvara. CFR tremură, riscă să-şi compromită sezonul. Urmează meciul decisiv cu Braga. Oare ce spune Andone?

 

 

 

Comenteaza