Ziariştii din Cluj câştigă un proiect pe bani europeni ca să ajute femeile în societate

Ziariştii din Cluj câştigă un proiect pe bani europeni ca să ajute femeile în societate
Consiliul Judeţean Cluj câştigă, împreună cu Asociaţia Profesioniştilor din Presă - Cluj, un proiect cu bani europeni prin care să promoveze egalitatea de şanse pentru femei şi eliminarea stereotipurilor de gen.

Consiliul Județean Cluj şi Asociaţia Profesioniştilor din Presă - Cluj (APPC) a câştigat un proiect cu finanțare europeană destinat promovării egalității de șanse pentru femei și eliminării stereotipurilor de gen din societatea românească.

Bugetul total al proiectului este de 1,64 milioane de lei, sumă din care doar 32.800 lei reprezintă contribuţia solicitanţilor.

Realizat în parteneriat cu Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj și Siveco România SA, acest proiect urmărește implicarea directă a mass mediei în deconstrucția stereotipurilor, în acțiuni educative și în campanii de conștientizare în rândul femeilor şi sprijinirea directă a acestora pentru asigurarea unui acces egal la construirea unei cariere profesionale. Implementarea acestor măsuri va genera efecte pozitive pe termen lung, concretizate în experiența profesională dobândită, nivel de calificare ridicat și ocupare permanentă pentru femei. Beneficiile pentru grupul țintă presupun dobândirea de competențe care să ducă la găsirea de locuri de muncă permanente, dar şi o mai bună promovare a femeilor în mediul în care activează, arată reprezentanţii instituţiei.

"Sunt şanse mari să semnăm contractul de finanţare, dar urmează verificarea documentaţiei", completează preşedintele asociaţiei ziariştilor, Cosmina Fernoagă, cu referire la faptul că este vorba doar despre un anunţ preliminar al câştigătorilor finanţării europene.

Acest proiect este primul de acest gen din regiune, astfel că presa clujeană, considerată ca având o foarte mare influență asupra societății, are acum șansa de a se implica în eliminarea stereotipurilor și creșterea conștientizării principiului egalității de șanse între femei și bărbați. Pe parcursul derulării proiectului vor fi organizate sesiuni de formare pentru experții și operatorii mass-media, dar și un stagiu de pregătire a ziariștilor, stagiu programat să se desfășoare în Franța, țară în care presa constituie un real sprijin în lupta femeilor pentru egalitatea de șanse.

Concomitent, vor fi furnizate programe de formare profesională în ocupația de infirmier a 200 de femei, pentru alte 70 de femei avându-se în vedere calificarea în meseria de psiholog social. De asemenea, este programată și o campanie de promovare a 40 de povești de succes ale femeilor aflate în funcții de conducere.

Etichete
Comenteaza