Cererile de zboruri interne au crescut cu două treimi în România. Clujul deține 15% din piață

Cererile de zboruri interne au crescut cu două treimi în România. Clujul deține 15% din piață

Aeroporturile din care au decolat cele mai multe zboruri cu bilete achiziționate în țară au fost Henri Coandă din București (46,6%), Cluj-Napoca (15%), Timișoara (14%), Iași 9%, conform unei analize a agenţiei de turism eSky.

Rezervările pentru destinaţii locale au crescut cu 66% față de vara anului trecut, iar prețul mediu al biletelor pentru zborurile interne în sezon a fost de 72 de euro. Destinația Timișoara a avut cel mai mic cost mediu de 55 euro pe bilet. În medie, cele mai mici prețuri ale biletelor pentru sezon au fost în decembrie, mai și iunie, potrivit Economica.net.

52% din călătoriile în străinătate au fost cu sejururi de până la 7 zile, iar aproape 33% au durat între 7 și 14 zile. 65% dintre rezervări au fost făcute prin intermediul dispozitivului mobil, cu 3,3% mai mult față de anul trecut. Se confirmă apetitul crescut al românilor pentru tehnologie și utilizarea de smartphone-uri pentru cumpărăturile online în domeniul turismului. 

Zborurile internaționale preferate de români au fost către țări ca Marea Britanie (22,6 % din bilete de avion achiziționate), urmată de Italia (20%), Germania (13%), Spania (9%). Orașul preferat a fost Londra, urmat de Milano, Bruxelles, Roma și Paris.

Viena este clasată imediat după acestea, în timp ce anul trecut era abia pe locul 28. Acest lucru este cel mai probabil legat de prețurile mult mai bune pe care le avem în acest an - o medie de 83 euro față de 180 euro în 2018.

În vara 2019, prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile internaționale a fost de 121 euro, în scădere cu 18 euro față de 139 euro în 2018. Italia a avut cele mai ieftine bilete din România cu o medie de 82 euro cost pe bilet.

Comenteaza