Scumpire simțitoare pentru biletele de avion. Cât a crescut prețul într-o lună

Scumpire simțitoare pentru biletele de avion. Cât a crescut prețul într-o lună
| Foto: realitatea.net

Biletele de avion s-au scumpit în numai lună mai mult decât în ultimul an.

Biletele de avion s-au scumpit în doar o lună cu circa 21%, iar faţă de ianuarie 2023, preţul biletelor de avion a crescut, în medie, cu 16%, potrivit datelor publicate de Institutului Naţional de Statistică (INS) privind preţurile de consum în luna ianuarie din acest an.

Biletele de avion s-au scumpit în doar o lună cu circa 21%, potrivit datelor publicate de Institutului Naţional de Statistică privind preţurile de consum în luna ianuarie din acest an.

Faţă de ianuarie 2023, preţul biletelor de avion a crescut, în medie, cu 16%, potrivit aceleaşi surse.

Dintre componentele unei vacanţe, biletele de avion au avut cele mai mari creşteri în ultimii ani ca urmare a creşterii costurilor înregistrate de companiile aeriene. Mai mult, odată cu ridicarea tuturor restricţiilor de Covid, cererea pentru călătorii a crescut semnificativ, ceea ce a făcut ca preţurile să meargă doar în sus.

Piaţa locală aeriană prezintă o situaţie diferită faţă de alte pieţe europene. Odată cu căderea Blue Air, Wizz Air a ocupat şi mai mult din piaţa locală, a introdus zboruri în locurile celor operate de Blue Air, iar cota de piaţă a operatorului ungar a ajuns la peste 50%, potrivit Agerpres.

Sursa citată mai arată că noi operatori cu o puternică capacitate de operare, preţurile din piaţa locală vor fi dictate doar de câţiva jucători.

Comenteaza