Zahăr mai puţin decât inscripţiile de pe pachete, în magazine clujene VIDEO

Zahăr mai puţin decât inscripţiile de pe pachete, în magazine clujene VIDEO
Clienţi furaţi la cântar, carne de pui fără acte de provenienţă şi produse de spălat parbrizul sau soluţii anti-mucegai reetichetate. Asta au găsit inspectorii OPC Cluj în urma unui control efectuat în marile magazine din oraş. Inspectorii au aplicat amenzi de zeci de mii de lei, iar produsele au fost retrase de la comercializare.

Reetichetat pentru a-i prelungi termenul de valabilitate cu un 1 an, iar acesta este reetichetat pentru a vedea că defapt a expirat în 28.03.2012, aşa cum scrie mai jos 17.16

Inspectorii Comisaraiatlui Pentru Portecţia Consumatorului au găsit şi alte nereguli. De exemplu, la un supermarket din Cluj clienţii erau furaţi la cântar, atunci când cumpărau zahăr.

"Aproximativ 16 tone de zahăr tos care nu corespunde din punct de vedere al cantinăţii; la Cluj au fost retrase 7 tone jumate; sancţiunile se ridică undeva la 20.000 de lei", au specificat reprezentanţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Cluj

Probleme au mai fost descoperite şi la actele de provenienţă ale cărnii de pui, care a ajuns într-un alt hypermarket magazin din Cluj.

"Am identificat 67 de kg de pui, care nu avea date de identificare şi anume nu avea producătorul sau distribuitorul, practic nu avea nicio dată de idetificare", au mai arătat reprezentanţii OPC.

În acest caz, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au aplicat o amendă de 10.000 de lei, iar carnea a fost retrasă de la comercializare.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

 

Comenteaza