Volkswagen vrea să concedieze 2.000 de oameni. Care sunt angajații vizați

Volkswagen vrea să concedieze 2.000 de oameni. Care sunt angajații vizați
| Foto: Marina113 - Depositphotos.com

Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători auto, intenționează să elimine 2.000 de locuri de muncă.

Volkswagen intenţionează să elimine 2.000 de locuri de muncă de la divizia de software Cariad, ca parte a unui plan de restructurare care va include o nouă amânare a mult aşteptatei noi arhitecturi software a grupului , potrivit informației apărute în revista germană „Manager Magazin”, citată de Mediafax.

Consiliul de administraţie a aprobat planul în cadrul reuniunii de miercuri, cu scopul de a pune în aplicare reducerile de personal din 2024 până la sfârşitul anului 2025, precizează revista, care citează directori importanţi ai grupului.

O nouă arhitectură software, versiunea 1.2, care va fi implementată pe Audi Q6 etron şi Porsche Macan, va fi amânată cu 16-18 săptămâni, potrivit articolului, în timp ce dezvoltarea arhitecturii 2.0, planificată iniţial pentru 2025, va fi complet revizuită.

Noua platformă de sisteme scalabile (Ssp), pe care urmau să se bazeze toate modelele viitoare, începând cu noua maşină electrică Trinity, va fi, de asemenea, reelaborată.

Cu toate acestea, planul mai are nevoie de aprobarea comitetului de întreprindere, care a negociat garanţii de angajare pentru angajaţi până la jumătatea anului 2025.

„Nu acceptăm această metodă de reducere generalizată a locurilor de muncă. Nu există nicio informaţie concretă cu privire la ce posturi vor fi reduse în ceea ce priveşte structura şi sarcinile", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului de întreprindere Volkswagen.

Niciun comentariu din partea unui purtător de cuvânt al Cariad, care a precizat însă că directorul general Peter Bosch lucrează din vară la un „plan de transformare cuprinzător” pentru „repoziţionarea” companiei.

Comenteaza