Victoriabank (parte a grupului BT) a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank (parte a grupului BT) a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova.

Acordul de vânzare a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română la BCR Chișinău a fost anunțat la finalul lunii martie 2023, iar între timp au fost primite toate aprobările din partea autorităților în ceea ce privește tranzacția.

Achiziția reconfirmă misiunea Victoriabank de a-și consolida poziția pe piața bancară, de a fi un susținător al economiei Republicii Moldova și de a contribui la creșterea sinergiilor cu România și Uniunea Europeană.

Victoriabank intenționează să fuzioneze cu BCR Chișinău. Integrarea BCR Chișinău în Victoriabank se va desfășura pe parcursul a șase luni și este planificată așa încât totul să fie cât mai simplu pentru clienții BCR Chișinău care, pe parcursul integrării, trebuie să se adreseze în continuare echipei BCR Chișinău.

Integrarea va fi realizată cu contribuția ambelor bănci și pe baza expertizei Grupului Financiar Banca Transilvania privind achizițiile și integrările bancare din România. Grupul BT are cea mai mare experiență din România privind achiziția și integrarea rapidă de bănci, până acum cumpărând Idea::Bank (2021), Bancpost (2018) și Volksbank România (2015).

„Această achiziție este un pas mare în istoria Victoriabank și sunt încrezător că ne va ajuta să fim mai competitivi. Mulțumim Băncii Comerciale Române pentru încrederea acordată, precum și consultanților care au contribuit la reușita tranzacției. Suntem dedicați să asigurăm o tranziție lină pentru clienții BCR Chișinău și îi asigurăm că avem experiența și resursele necesare să le oferim noi oportunități, prin intermediul produselor și serviciilor noastre inovatoare – declară Levon Khanikyan, Președintele Victoriabank.

„De-a lungul prezenței noastre în Republica Moldova, am creat o legătură de încredere între colegii și clienții BCR Chișinău, pentru care le sunt recunoscător tuturor. Împreună am dezvoltat o bancă performantă, un model de bună guvernanță, care s-a remarcat prin servicii și produse de calitate. De altfel, echipa BCR Chișinău a pus mereu pe primul loc valoarea adăugată și impactul real în viața clienților. Iar această relație va continua să fie consolidată prin integrarea cu Victoriabank, care va deschide noi oportunități și sinergii comerciale. Le mulțumim tuturor celor implicați în acest proces de achiziție și fuziune, pentru colaborarea excepțională pe parcursul tuturor etapelor prevăzute de legislația bancară din Republica Moldova și România. De asemenea, o reverență și un mare mulțumim pentru toți cei care de-a lungul anilor au fost parte din povestea BCR Chișinău – menționează Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română și Președinte al Consiliului de Supraveghere BCR Chișinău.

BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți, circa 100 de angajați și 4 sedii.

Consultanții juridici care au contribuit la succesul tranzacției sunt: Schoenherr și Asociații SCA, Schoenherr Moldova (din partea BCR România), respectiv Filip & Company, Vernon | David și Asociații din Republica Moldova (din partea Victoriabank).

Comenteaza