Un start-up din Cluj donează jumătate din vânzările monedei sale virtuale pentru refugiații din Ucraina

Un start-up din Cluj donează jumătate din vânzările monedei sale virtuale pentru refugiații din Ucraina

Welthee, care a lansat tokenul WELT, anunță că donează 50% din încasările pe luna martie pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina.

Welthee, o platformă de investiții pe piețe volatile, din Cluj-Napoca, lansează o campanie cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de războiul din Ucraina. Startup-ul va dona 50% din toate vânzările de tokeni WELT realizate în luna martie, organizațiilor partenere care ajută refugiații ucraineni: World Vision România, Salvați Copiii România și Beard Brothers România. Dorința echipei Welthee este să strângă un milion de dolari pentru cei afectați, potrivit unui comunicat trimis ZIUA de CLUJ.

„Cu toții putem să jucăm un rol activ și să ajutăm în această situație sfâșietoare care afectează deja milioane de oameni. Dorim să ne arătăm solidaritatea față de victimele conflictului armat și invităm toți utilizatorii platformei să participe în această inițiativă, cu speranța că vom aduce un strop de alinare în vremurile actuale, marcate de neliniște și de tensiune”, a declarat Cristian Voaideș, fondator și CEO Welthee. 

„Le mulțumim partenerilor noștri din proiectul Welthee, pentru că ne ajută și că putem forma împreună un scut uman de mare forță pentru vecinii noștri greu încercați. Fondurile donate refugiaților ucraineni vor fi folosite pentru a le asigura hrană, adăpost, servicii medicale și psihologice, atât de necesare acum, pentru ei. Sute de voluntari și cadre medicale sunt la punctele de intrare în România și întâmpină zi și noapte persoanele care și-au părăsit locuințele în grabă, de teama bombardamentelor”, a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România.

În vremuri ca acestea, oamenii nu pot trimite fonduri prin transferuri bancare obișnuite către cei din zona de conflict. Deținerea unui portofel digital ar putea face diferența.

De ce ar face diferența o adoptare la scară mai largă a portofelelor digitale?

Pentru că persoanele ar putea primi și folosi fonduri fără restricții bancare. În prezent, oamenii obișnuiți sau refugiații nu pot folosi criptomonede pentru a cumpăra, de exemplu, alimente sau combustibili. Asta pentru că numărul de magazine, comercianți și oameni care acceptă ca formă de plată criptomonedele este extrem de mic. Acest fapt diminuează impactul trimiterii lor către persoanele aflate în zona de conflict. Lucrurile se schimbă încet, cel puțin la scară mai mare. Într-un interval de timp de doar câteva zile, Ucraina a primit donații de milioane în Bitcoin (BTC) și Etherum (ETH). Dar destinatarii sunt, în primul rând, organizațiile guvernamentale mari care pot folosi mai ușor aceste fonduri. 

Prin urmare, ca parte a soluției la această criză, echipa Welthee își setează misiunea de a crește gradul de adoptare a portofelelor crypto, care vor oferi investiții cu risc variabil. Scopul acestei strângeri de fonduri este așadar unul dublu.

Welthee este nerăbdătoare să ajute cât mai multe persoane afectate de război, prin ONG-urile partenere, în timp ce crește gradul de conștientizare că portofelele digitale ar putea fi parte a soluției în timpul unor astfel de crize mondiale.

Cum vă puteți implica?

1. Descărcați aplicația Welthee, gratuit, de pe iOS sau Android. Un pas ușor care vă va deschide porțile către lumea blockchain și a portofelelor digitale. În caz că aveți deja aplicația instalată, vă rugăm să descarcați versiunea nouă, pentru a putea vedea această inițiativă.

2. Atunci când optați pentru a cumpăra WELT, vi se va solicita să selectați organizația la care doriți să doneze Welthee. După ce finalizați investiția WELT, primiți toți tokenii pe care i-ați cumpărat, în timp ce Welthee va dona 50% din suma investită de dvs. din încasarea de tokeni, către organizația parteneră aleasă.

Donațiile vor fi acumulate pentru sumele încasate pe tokenii WELT în perioada 4-31 martie 2022, iar plata se va face către organizația parteneră la început de aprilie, în formatul agreat de entități.

Comenteaza