Un stadion din Cluj, modernizat cu banii Companiei Naționale de Investiții

Un stadion din Cluj, modernizat cu banii Companiei Naționale de Investiții

Arena Mihai Adam, din municipiul Câmpia Turzii, recent trecută în patrimoniul localității, a fost inclus pe lista Companiei Naționale de Investiții (CNI).

“Urmare a întrevederilor pe care le-am avut la București cu o serie de factori de decizie, CNI a cuprins pe lista de investiții, în vederea finanțării, reabilitarea Stadionului Municipal Mihai Adam. După ce am reușit aducerea stadionului în patrimoniul municipiului aceasta este a doua veste importantă pentru iubitorii sportului din Câmpia Turzii” a anunțat primarul Dorin Lojigan.

Stadionul din Câmpia Turzii a mai purtat și numele de Mechel-ISCT, inițialele venind de la Industria Sârmei Câmpia Turzii, principala industrie din oraș, iar Mechel, proprietarul care a cumpărat combinatul.

Stadionul Mihai Adam și-a primit numele de la golgeterul ligii întâi născut în Câmpia Turzii. Acesta este un stadion multifuncțional, folosit mai mult la meciuri de fotbal. Are o capacitate de 2.700 de locuri.

Deschis in 1908, a fost renovat în 1960 aducând tribuna de lemn a stadionului orășenesc clujean la Câmpia Turzii, fiind declarat în 2014, de către primărie monument istoric de nivel local, demers aprobat de Ministerul Culturii și Cultelor.

Comenteaza