Un singur clujean a primit bani prin programul guvernamental pentru SRL-D-uri. Vezi ce afacere vrea să-şi deschidă

Un singur clujean a primit bani prin programul guvernamental pentru SRL-D-uri. Vezi ce afacere vrea să-şi deschidă
Un halterofil legitimat la Clubul Sportiv Municipal (CSM) este singurul clujean care a reuşit până acum să primească finanţare guvernamentală într-un program destinat tinerilor întreprinzători.

Vlad Voievod are doar 23 de ani, este halterofil şi este legitimat la CSM Cluj. El este singurul care a primit deja finanţare guvernamentală pentru firma sa, VFV Power SRL, aproape 10.000 de euro, bani gratuiţi. Voievod vrea să înfiinţeze o sală de fitness în cartierul Gheorgheni, de 200 de metri pătraţi, şi a cumpărat deja mare parte dintre aparate, "restul îmi vin săptămâna viitoare".

Voievod a înfiinţat un "SRL-D", categorie de firme înfiinţate de debutanţi, prin care a aplicat la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri pentru finanţare într-un program guvernamental care asigură până la 10.000 de euro bani nerambursabili. Cofinanţarea va putea fi asigurată fie din surse proprii, fie prin credit bancar. Mulţi dintre cei care au înfiinţat SRL-D-uri au optat pentru cofinanţare din credite bancare, ceea ce face ca dosarele să se afle încă în evaluare. Vlad Voievod este singurul clujean şi unul dintre cei doi întreprinzători din regiune care a venit cu cofinanţare proprie în program iar dosarul a fost aprobat mai uşor.

Condiţiile pe care trebuie să le respecte cei ce vor accesa aceste fonduri sunt ca, anual, să investească 50% din profit şi să angajeze cel puţin două persoane. În plus, firmele vor beneficia de scutiri la plata contribuţiilor sociale pentru cel mult patru angajaţi care au semnate contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată. Vezi aici mai multe detalii despre programul guvernamental

Comenteaza