Un mare lanț de pizzerii, prezent și la Cluj anunță închiderea a 13 restaurante din România. Ce se întâmplă cu angajații

Un mare lanț de pizzerii, prezent și la Cluj anunță închiderea a 13 restaurante din România. Ce se întâmplă cu angajații
| Foto: ubereats.com

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), administrator în sistem de franciză al restaurantelor Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că implementează un proces de reorganizare a reţelei de restaurante Pizza Hut date fiind rezultatele în scădere din ultima perioadă.

Conform companiei, acest proces include şi închiderea a 13 restaurante Pizza Hut într-o perioadă de aproximativ şase luni în special unităţi care deservesc zone cu un grad mare de suprapunere, rezultat în urma consolidării sub un singur brand şi alinierii operaţiunilor Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery. Compania are 43 de restaurante în România de tip Pizza Hut.

„Conducerea Sphera Franchise Group S.A. (denumită în continuare „Compania") informează cu privire la următoarele evenimente / măsuri la nivelul societăţii American Restaurant System S.A., subsidiara Companiei ce operează în România brandurile Pizza Hut® şi Pizza Hut Delivery®.

American Restaurant System va intra în perioada următoare într-o etapă de intensificare a procesului de eficientizare a activităţii, prin reorganizarea reţelei de restaurante, cu scopul optimizării costurilor, creşterii agilităţii în condiţiile unei concurenţe tot mai ridicate şi îmbunătăţirii experienţei clienţilor, care se vor reflecta în redresarea indicatorilor de profitabilitate”, a transmis Sphera Franchise Group - SFG într-un anunț oficial postat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Ce se întâmplă cu angajații

„Acest proces include şi închiderea a 13 restaurante Pizza Hut într-o perioadă de aproximativ 6 luni, în special unităţi care deservesc zone cu un grad mare de suprapunere, rezultat în urma consolidării sub un singur brand şi alinierii operaţiunilor Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery.

Intenţia Companiei este ca eficientizarea reţelei de restaurante să aibă un impact cât mai redus asupra angajaţilor, care vor fi relocaţi în cadrul reţelei Sphera Group, în timp ce clienţii vor beneficia de aceleaşi produse şi servicii în restaurante Pizza Hut aflate în proximitate”, se mai arată în anunțul postat pe site-ul BVB.

Comenteaza