Un concurent Uber și Bolt pleacă din Cluj

Un concurent Uber și Bolt pleacă din Cluj
| Foto: facebook.com/FIawIes

Compania de ride sharing Free Now (fosta Clever Taxi), părășește piața din România la final de iunie.

Aplicația companiei germane de transport și ride-hailing Free Now iese de pe piața din România din 30 iunie 2022, potrivit unui anunț al companiei, transmis șoferilor parteneri.

„Stimate partener

Prin prezenta, vă însțiințăm că relația contractuală cu Free Now va înceta începând cu data de 30 iunie 2022, moment la care Societatea intenționează ca platforma Free Now să nu mai fie accesibilă în România.

Începând cu sfârșitul zilei de 30 iunie 2022, compania Clever Tech SRL va înceta activitatea sa în România. Aplicația Free Now nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii noștri conform deciziei atașate acestui email. Încetarea operațiunilor pe această piață a fost o decizie luată cu foarte mare greutate, care va permite companiei sa se concentreze pe investiții ulterioare pe piețele cheie din Europa, în care obiectivul de a construi o platformă completă de servicii de multimobilitate se poate realiza”, se arată într-un mesaj ocifial al companiei.

Free Now, învinsă de Bolt și Uber

Practic, prin acest anunț, Free Now recunoaște că a fost înfrântă pe piața din România de către companiile concurete Bolt și Uber, jucători foarte puternici.

În luna februarie, Free Now anunța că estimează o dublare a operațiunilor brandului pe plan local, după o evoluție favorabilă a curselor de tip ride hailing și o redresare dinamică în acest sector după pandemie.

În România, Free Now oferea servicii de ridesharing și taxi, din 27 noiembrie 2019. În prezent, aplicația este disponibilă în 9 orașe: București, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Târgu Mureș.

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009. În 2019, constructorii auto rivali Daimler și BMW au pus bazele unui joint venture pe piața mobilității urbane printr-o investiție inițală de 1 miliard de euro pentru a interconecta serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, stații de încărcare pentru vehicule electrice și transport multimodal. În urma acestei mutări, aplicația mytaxi a devenit Free Now, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. În România, Daimler era prezent pe segmentul de mobilitate urbană încă din anul 2017, atunci când Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și parte a companiei Daimler Mobility Services, a achiziționat în proporție de 100% startup-ul românesc Clever, potrivit economedia.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza