Video Un ansamblu rezidențial din Baciu, ridicat cu doar cinci muncitori

Un ansamblu rezidențial din Baciu, ridicat cu doar cinci muncitori
Complexul va fi construit prin folosirea de produse cu asamblare rapidă | Foto: Asa Cons

Dezvoltatorul clujean Someșul Cald Producție (SCP) va ridica două blocuri de locuințe în comuna Baciu cu ajutorul unei echipe de numai șapte oameni.  

Constructorul Asa Cons Turda (ACT) a început asamblarea coloanelor prefabricate pe amplasamentul complexului rezidențial Baciu C1+C2. Ca investitor și dezvoltator apare SCP, proiectul fiind elaborat de arhitecții de la Prologis Consulting.

Cele două blocuri vor avea câte patru etaje, fiind construite cu ultima tehnologie de know-how european pentru elemente prefabricate moderne de beton, îmbinări speciale, piese încorporate, prefabricatele fiind turnate la fața locului.

“Este cel mai complet proiect prefabricat din beton pentru segmentul rezidențial din România după era comunistă. Sarcina noastră principală a fost de a genera un proiect ecologic, cu cea mai mică poluare fonică posibilă, fără a genera deșeuri și materiale la fața locului și în cel mai scurt timp posibil”, conform reprezentanților ACT.

Aceștia au precizat că structurile prefabricate vor fi montate în două luni, componentele produse în fabrica ACT și în locurile de producție ale partenerilor fiind toate instalate direct la fața locului, cu o macara mobilă și o platformă de ridicare.

Echipa va fi formată doar din șapte persoane: inginerul de șantier, operatorul de macara și cinci muncitori. ACT lucrează la stadionul Sepsi Sf. Gheorghe și la magazine de bricolaj Dedeman în Călărași și Lugoj. Societatea face parte din grupul Consolis, lider european în livrarea soluţiilor în domeniul construcţiilor, specializat în producţia elementelor din beton cu performanţe înalte.

Consolis are 10.000 de angajați în 30 de țări și a generat venituri de 1,3 miliarde de euro în 2013. Principalele companii de construcții din județul Cluj erau anul trecut Wincon (afaceri de 276 de milioane de lei), ACI (224 de milioane), Tellus (116 milioane), Hexagon (80 de milioane), TCI (76 de milioane)

Comenteaza