Video Trei sfaturi pentru 2024 de la Dragoș Damian + Ce așteptări are CEO-ul Terapia Cluj de la viitorul președinte și premier

Trei sfaturi pentru 2024 de la Dragoș Damian + Ce așteptări are CEO-ul Terapia Cluj de la viitorul președinte și premier

Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, a oferit câteva perspective pentru 2024, mai ales că este un an foarte aglomerat din punct de vedere electoral.

2024 este „sold out” din punct de vedere electoral, deoarece toate tipurile alegerile care pot avea loc în România (europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale) vor fi organizate anul acesta. „Nebunia” va începe în scurt timp, deoarece în iunie au loc primele alegeri, cele europene.

CEO-ul Terapia Cluj, Dragoș Damian, a vorbit la ZIUA LIVE despre 2024 atât din perspectivă personală, cât și economică.

„E important să investim în propriul bine”

„Din perpectiva mea, dacă ar fi să vorbesc ca un finanțist aș recomanda trei lucruri. Oamenii să fie extrem de zgârciți, să cheltuie cât mai puțin posibil, să fie mai atenți deoarece prețurile cresc în continuare, și să-și diversifice investițiile financiare. Nu există doar imobiliare, bursa din România duduie. Sunt afaceri, investiții în alte tipuri de fonduri, de pensii, prin bănci etc. Să se uite cu foarte mare seriozitate la o asigurare. Una personală, de boală și de viață, pentru că este foarte important să investești în propriul bine”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.

Acesta spune că, uneori, românii sunt prea încrâncenați și copleșiți de gânduri. 

„Sigur. Există un război care nu e o glumă. Granița marilor puteri geografice este la noi. Este clar. Românii trebuie să fie extrem de atenti”, crede CEO-ul Terapia Cluj.

„Aș schimba Constituția” / Doresc politiceni „jucători”

Dragoș Damian a vorbit despre așteptările pe care le are de la acest an electoral și cum ar dori să fie climatul politic la finele lui 2024.

„Eu aș schimba Constituția în așa fel încât să decidem: suntem o republică prezidențială sau una parlamentară. Pentru că deocamdată suntem în dezechilibru. Ce văd eu să se întâmple la un moment dat este ca președintele și prim-ministrul să «aspire» investiții străine către România. Să meargă la marile companii internaționale care nu au operațiuni în România și UE și să atragă investiții. Practic, să fie politicieni «jucători»”, este dorința lui Dragoș Damian.

Acesta îl roagă pe viitorul președinte al României să facă asta, să își intre în atribuții, să sune marii producători de companii americane, germane, sud-coreene, să bată la ușa lor și să spună: „Dom'le, ăsta e pachetul de avantaje pe care îl aveți”.

„Nu cred că un președinte de mare companie din cele patru zone strategice, alimentație, chimie, energie și apărare, căruia îi bate la ușă premierul sau președintele României le va închide. Se va gândi. Pentru că e, totuși, o onoare să vină un președinte și să te roage să vii în România să investești. Dacă alți președinți merg la Elon Musk și îi spun să vină în țările respective să producă acolo o Tesla, de ce nu ar face-o și primii noștri oameni din stat? Nu ministrul Energiei, Economiei, nu consultantul nu știu care, ci aceste două funcții, premierul și președintele țării”, a conchis CEO-ul Terapia Cluj, Dragoș Damian.

Comenteaza