Transportator din Cluj: A crescut cererea pentru zahăr și generatoare

Transportator din Cluj: A crescut cererea pentru zahăr și generatoare
| Foto: OceanProd - Depositphotos.com

O companie de transporturi din Apahida, jud. Cluj remarcă cererea tot mai crescută pentru zahăr și generatoare și estimează afaceri ăn creștere cu 16% pentru primele nouă luni ale acestui an, față de 2021.

Patristrans VT Logistic din Apahida, Cluj-Napoca, o companie ce transportă mărfuri generale pe cale rutie­ră, a finalizat primele nouă luni din acest an cu afaceri mai mari cu 16% faţă de perioada similară a anului anterior, avans pe care îl estimează până la final de an.

Volumul de mărfuri este în creştere, la nouă luni avem creştere cu 16-17% a cifrei de afaceri. Pe importuri am adus mărfuri generale dar s-a remarcat cererea pentru generatoare şi pentru zahăr. Până acum am adus 160 de camioane de 24 de tone de zahăr la baxuri mari, de 1000 de kg, din Franţa pentru un client local. Zahărul este reambalat pe piaţa locală iar cererea din partea clientului era chiar mai mare, dar avem şi alţi clienţi cu care lucrăm - Vasile Adrian Negrea, fondatorul companiei, ce deţine 75% din acţiuni, potrivit ZF.

Trei sferturi din zahărul consumat în România pro­vine din import, România mai produce anual doar circa 100.000 de tone de zahăr din sfeclă din zahăr şi importă 200.000 de tone de zahăr, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Cu o vechime de aproape 20 de ani pe piață, transportatorul clujean a raportat o cifră de afaceri de 38.323.345 milioane de lei (în creștere cu aproximativ 12 mil. lei față de 2020) pentru 2021, cu un profit de 1.624.293 milioane de lei, aproape dublu față de primul an pandemic, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza