TOPUL chiriilor în Cluj-Napoca. Prețurile pe cartiere, în primăvara lui 2021

TOPUL chiriilor în Cluj-Napoca. Prețurile pe cartiere, în primăvara lui 2021
| Foto: Visit Cluj

Trendul general al prețurilor de închiriere pe Cluj, în ultimele luni, a fost în scădere de la 339 și 340 de euro în ianuarie și februarie la 329 euro în martie 2021.

Topul chiriilor din Cluj:

  • Chirii peste medie, cu valori de peste 400 de euro, în cartierele Bună Ziua și Andrei Mureșanu.
  • Chirii medii, cu valori între 250 și 400 de euro în cartiere Iris, Plopilor, Grigorescu, Mănăștur, Mărăști, Zorilor și în zona centrală.
  • Chirii ieftine, sub 250 de euro, în Florești și Dâmbul Rotund

VEZI AICI PRETUL PE CARTIERE!

Apartament de lux
Un apartament de lux este un apartament situat într-un complex nou cu clasă energetică A, într-o zonă centrală sau avantajos poziționat lângă un parc, cu foarte multă lumină naturală cu ferestre mari sau ușă din sticlă securizată către terasă sau balcon, la un etaj intermediar. Apartamentul mai este dotat cu încălzire prin pardoseală, aparate de aer condiționat în fiecare cameră, finisaje de lux, care să asigure un confort sporit, utilat complet modern cu mașină de spălat, cuptor, aragaz, mașină de spălat vase, etc. De asemenea, apartamentul vine la pachet cu loc de parcare asigurat.

Casă individuală
Casele individuale, cu curte, pe de altă parte oferă un nivel și mai ridicat de confort – suprafețe de peste 200 de mp și curți interioare amenajate la 1.000 de mp, într-o zonă retrasă ce oferă panoramă pitorească spre oraș, dispune de 3-4 dormitoare și 1-2 garaje, spații tehnice, și utilități de ultimă generație.

Chirie medie într-un apartament
Un apartament cu o chirie de peste 300 de euro presupune 2 camere, spațios cu o suprafața de peste 50 de mp, comandat sau semidecomandat, într-un cartier semicentral, Mărăști sau Gheorgheni de exemplu, într-un bloc relativ nou, mobilat și complet utilat, cu o balcon generos de 10-11 mp, la un etaj intermediar. Cele cu o singură cameră sunt la fel spațioase de peste 40 mp și unele dintre ele pet friendly, adică sunt binevenite și animalele de companie. Prețul îl dau, așadar, zona, starea apartamentului și a mobilierului, precum și calitatea finisajelor.

Chirie ieftină într-un apartament
La celălalt pol, un apartament cu o chirie mai ieftină poți găsi în cartierele Florești, Iris sau Dâmbul Rotund, deci situat periferic, mobilat mai modest sau modelat parțial, mai puțin spațios (ex. 2 camere la 37 mp), într-un bloc cu o eficiență energetică B, cu loc de parcare la comun.

Comenteaza