Studenții din Cluj au făcut legea la Energy Challenge. Aplicație de ride sharing pentru corporatiști

Studenții din Cluj au făcut legea la Energy Challenge. Aplicație de ride sharing pentru corporatiști

Echipa Smart Rides, formată din studenți de la Universitățile Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, Ion Mincu și The Entrepreneurship Academy din București, a câştigat marele premiu Energy Challenge ediția 2021.

Proiectele și ideile inovatoare care au fost propuse la competiție au stat sub semnul unor teme de mare actualitate în domeniul energiei: eficienţă energetică & optimizare de reţea, energie verde, digital & smart şi produse / servicii pentru clienţi.

Juriul format din specialişti în domeniul energiei a decis că Smart Rides este cea mai inovativă idee dintre cele prezentate în competiție. Proiectul a propus o aplicație de ride-sharing destinată angajaților corporatiști, utilă atât pentru organizarea flotei auto interne cât și pentru autoturismele personale.

Pe locul II s-a clasat echipa David Technologies formată exclusiv din studenți de la UBB. Tinerii au creat un sistem de irigații inteligent, foarte util mai ales în condiții de deficit hidrologic. Foarte aproape ca punctaj a fost și proiectul Doctorescu, clasat pe locul III.

Echipa formată din studenți de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a propus un igenios sistem de generare de energie electrică folosind plăci de teracotă / dale pe podele / alei care produc electricitate prin compresie datorită greutății pietonilor. Marea finală a avut loc în mediul online și a reunit cinci echipe de la mai multe universități din Cluj-Napoca, București, Bacău, Iași  și Târgu Mureș.

În concurs s-au înscris 16 echipe, din 12 centre universitare din țară. Energy Challenge este o competiție inițiată de compania E.ON. Unele proiecte au fost replicate în cadrul grupului german. Acesta este reprezentat în țara noastră de companiile Delgaz Grid şi E.ON Energie România, cu activităţi de distribuţie și furnizare a energiei. 

Comenteaza