News alert “Steaua” IT-ului românesc are birou la Cluj. Îl conduce ex-managerul Recognos

“Steaua” IT-ului românesc are birou la Cluj. Îl conduce ex-managerul Recognos
Managerul Andrei Roth se mută de la Recognos la UiPath

UiPath, constructorul de roboți informatici care a primit o infuzie de 183 de milioane de dolari, își va deschide primul birou la Cluj prin cumpărarea platformei smart data de la Recognos. Îl va conduce fostul manager al companiei clujene. 

Decizia de a crea o noua echipă de dezvoltare de software Robotic Process Automation (RPA) în Cluj a fost luată în urma achiziției platformei de la Recognos, o companie locală de software cu experiență globală, fondată în urmă cu 18 ani. Biroul din Cluj este construit în jurul unei echipe de specialiști care au contribuit la dezvoltarea platformei și va fi condus de Andrei Roth, fost manager în Recognos.

Roth are planuri de recrutare pentru următoarele luni și a început deja să caute developeri .NET seniori și developeri RPA în zona Clujului. Echipa .NET va dezvolta software pentru activități principale ale platformei UiPath, iar developerii RPA vor sprijini implementările și partenerii UiPath din țările vorbitoare de germană.

Roth s-a apucat de angajări la Cluj

“Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezență în operațiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT. Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar mințile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experții noștri din București, Bellevue în SUA și Bengalore în India”, a declarat Daniel Dines, CEO și cofondator al UiPath.

“Consider că talentele Clujului merită pe deplin mediul de lucru unic și cultura de companie pe care le oferă UiPath. RPA revoluționează însuși conceptul de muncă, iar UiPath este o companie vizionară, aflată în primele rânduri ale acestui fenomen global. Profesioniști dedicați conduc expansiunea UiPath pe aproape toate continentele și știu că echipa noastră locală va sprijini semnificativ creșterea primului nostru unicorn”, a afirmat Andrei Roth, managerul biroului din Cluj.

Recrutează 700 de profesioniști în IT

Folosirea platformei smart data în cadrul UiPath va permite o extragere mai simplă și mai rapidă a informațiilor din surse de date nestructurate. UiPath angajează în prezent 700 de profesioniști în 14 țări și plănuiește să își sporească numărul de angajați cu mai multe de 40% până la sfârșitul lui august.

Creată atât pentru business, cât și pentru IT, UiPath este platforma de RPA cu cea mai mare rată de adoptare la nivel global. 1.100 de clienți corporate și agenții guvernamentale folosesc platforma pentru a implementa roboți software rapid și corect, crescând performanța organizației, securitatea și gradul de conformitate, dar și satisfacția angajaților. Cu o comunitate dinamică de 120.000 developeri în întreaga lume, UiPath conduce revoluția digitală a companiilor.

UiPath este o companie din România cu sediul central la New York City și este prezentă în 14 țări din Europa, America de Nord și Asia. Compania este sprijinită de două finanțări ce totalizează 183 milioane de dolari, primite de la Accel, CapitalG, Kleiner, Perkins, Caufield & Byers, Credo Ventures, Digital East Fund al Earlybird și Seedcamp. Evaluarea UiPath a depășit 1,1 miliarde de dolari.

O firmă de apartament, evaluată acum la 1 miliard USD

Antreprenorul român Daniel Dines a renunțat la locul său de muncă de la Microsoft în 2005 și s-a întors în țară pentru a crea pentru companii automatizări în procese de business, în ideea de a-și dezvolta apoi proprile produse, alături de Marius Tîrcă, acum director de tehnologii la UiPath. Ulterior, afacerea a fost extinsă în SUA, fiind finanțată de diverși investitori. Valoarea companiei a crescut de șase ori în 2016, iar anul trecut a primit recunoașterea oficială de lider global al industriei RPA. Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul “copy-paste” a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil. 

Etichete
Comenteaza