Șomerii pandemiei au primit 1 milion de euro. Clujul, în top

Șomerii pandemiei au primit 1 milion de euro. Clujul, în top

Pentru şomajul tehnic au fost făcute plăţi de 4,8 milioane de lei pentru 1,3 milioane de beneficiari, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Timiş.

La sfârşitul lunii august situaţia aplicării acestor măsuri este după cum urmează: plăţi de peste 4,8 miliarde de lei pentru 1,3 milioane de beneficiari, a afirmat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, conform Bursa.

“E vorba de salariaţi având contractele de muncă suspendate şi profesionişti. Nu este surprinzător probabil faptul că cele mai multe plăţi s-au făcut în Bucureşti, în Cluj, în Timiş, oraşe cu mare angajatori cu care am ţinut legătura în această perioadă şi care au beneficiat în mod prompt de sprijinul acordat prin şomajul tehnic.

Au rămas după încetarea stării de urgenţă un număr redus de domenii, iar acum menţinem măsura doar pentru câteva, ca urmare a deciziei luate în guvern rămân închise barurile, discotecile, cluburile în spaţii închise, doar salariaţilor acestor unităţi economice urmând să li se aplice măsura şomajului tehnic", spune ministrul.

"Am făcut plăţi pentru părinţii care se aflau în zile libere pentru îngrijirea copilului în perioada a pandemiei de peste 78 milioane de lei pentru această măsură apelând un număr de peste 60.000 de salariaţi", a transmis Violeta Alexandru.

Ea a mai declarat că au fost făcute plăţi de peste 600 de milioane de lei pentru măsura care vizează acoperirea a 41,5% din costul salarial. "Prin comparaţie cu măsura şomajului tehnic aceasta are anumite particularităţi. Se pot depune documentele cerere a declaraţiei până în data de 25 ale lunii când trebuie să îşi plătească contribuţiile.

Spre deosebire de şomajul tehnic măsura se aplică pe bază de rambursare, adică domniile lor trebuie să facă plata înainte inclusiv a contribuţiilor şi să facă această dovadă către agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Sunt multe cereri incomplete depuse de angajator”.

Comenteaza