Shuttle bus la aeroportul din Cluj. O firmă privată a câştigat licitaţia. Când pornesc autobuzele

Shuttle bus la aeroportul din Cluj. O firmă privată a câştigat licitaţia. Când pornesc autobuzele
Aeroportul din Cluj va avea curse de tip shuttle bus, care vor duce pasagerii "right to the airport door".

Societatea clujeană de turism Alis Holidays a câştigat o licitaţie organizată de Aeroportul Internaţional „Avram Iancu" pentru serviciile de transport pasageri. Serviciul se numeşte Transfero şi va fi inaugurat în 7 octombrie. Din câte înţelegem, este vorba de curse de tip shuttle bus, cum există la toate marile aeroporturi din lume. Autobuzele vor circula, cel mai probabil, în regim de curse speciale.

„Acest serviciu de transferuri rutiere regulate este pus la dispoziție de către aeroport în parteneriat cu agenția de turism Alis Holidays prin intermediul platformei „Transfero". Prin sistemul „Transfero" se pot face rezervări la cursele regulate efectuate conform unui grafic de circulație prestabilit, care permite conectarea cu destinațiile oferite de către Aeroportul Internațional Cluj", se arată într-o informare primită de la aeroport.

Culmea, Consiliul Judeţean Cluj a trimis o invitaţie la eveniment, după care s-a delimitat de ea.

„Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu" Cluj nu sunt implicaţi în organizarea evenimentului din data de 7 octombrie 2016, dedicat lansării oficiale a serviciilor de transfer către/de la aeroport „Transfero". Toate cheltuielile financiare sunt suportate de către agenţia de turism Alis Holidays, care este chiriaşa unui spaţiu obţinut în urma desfăşurării unei licitaţii, în terminal, alături de alte societăţi care efectuează transport de persoane dinspre şi spre Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu" Cluj. Regretăm această eroare strecurată în comunicarea (invitaţia) anterioară şi garantăm faptul că Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu" Cluj şi Consiliul Judeţean Cluj tratează echitabil orice chiriaş şi partener comercial care doreşte să deruleze activităţi comerciale în incintă", se arată în comunicatul Consiliului Judeţean.

În martie, Aeroportul a organizat procedura de licitaţie deschisă, urmată de strigarea liberă a preţului, în vederea închirierii unui spaţiu comercial destinat desfășurării activității de transport persoane cu autovehicule, microbuze şi autocare pe diverse rute, de la/la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. „Right to the airport door ", Terminal Pasageri Sosiri.

Alis Holidays este o agenţie de turism controlată de Liviu Jişa, patronul firmei de transport Tours Claus. Jişa şi partenerii săi din Alis Grup sunt apropiaţi de PSD (un patron Alis, Alin Popovici, este chiar vicepreşedinte al partidului la CLUJ şi consilier judeţean), în timp ce la Consiliul Judeţean Cluj se află la putere în prezent PNL.

Momentan, pasagerii care nu folosesc taxi sau maşina personală, puteau ajunge în centru de la aeroport cu autobuzul numărul 8 sau cu troleibuzul 5.

 

Comenteaza