Se vinde VILA familiei Renner, fondatoarea fabricii Clujana: 28 de încăperi. VEZI preţul cerut

Se vinde VILA familiei Renner, fondatoarea fabricii Clujana: 28 de încăperi. VEZI preţul cerut

Vila Familiei Renner, fondatoare a fabricii de încălțăminte Clujana, este situată în zona centrală a orașului, aproape de Piața Mihai Viteazul. Imobilul este scos la vânzare pe site-ul internaţional Romania Sotheby’s International Realty.

 

Construită în anii ‘30, proprietatea beneficiază de o curte generoasă de 1.540 mp, cu acces facil din stradă. Construcția este dispusă pe 2 nivele, demisol si parter, având 1.526 mp construiți și 1.400 mp utili. "Cu cele 28 de încăperi ale sale, vila este versatilă în a fi adaptată unor funcțiuni comerciale precum clinică medicală, pensiune, grădiniță sau sediu de companie", se menționează în anunț.

Fabrica de încălțăminte Clujana a fost înființată în anul 1911 de familia Renner, sub denumirea de Fabrica de Piele Frații Renner & Co. După primul război mondial a devenit societate pe acțiuni, schimbându-și denumirea în Dermata și devenind cea mai mare fabrică de încălțăminte din România.

A fost naționalizată de guvernul comunist în 1948 și redenumită "Fabrica de încălțăminte Janos Herbak", apoi Fabrica de Pielărie și încălțăminte Cluj, iar în final Clujana SA. În anii 80 ajunge cea mai mare fabrică de profil din estul Europei.

Avea 8.000 de angajați, cu secții proprii de tăbăcărie, fabrici de tălpi, de încălțăminte, și articole din cauciuc. Vilea Renner, situată pe strada Nicolae Cristea 17-19, din Cluj-Napoca, este scoasă la vânzare la suma de 1,2 milioane de euro.

Comenteaza