Video Se mai deschide o bucată din Autostrada Sebeș – Turda. În 3 decembrie

Se mai deschide o bucată din Autostrada Sebeș – Turda. În 3 decembrie
Antreprenorul și subcontractorii au lucrat la foc automat pentru activarea lotului 1 | Foto: API

Lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda (A10), pe o lungime de 15 km, va fi funcțional din 3 decembrie. Pentru ca din Cluj să se ajungă numai pe autostradă la Sibiu lipsește lotul 2, programat abia la anul viitor. 

"Am văzut pentru Sebeş – Turda, lotul 1, tot felul de opinii că 1 decembrie, că săptămâna aceasta, că nu se termină nici anul viitor, că vor dura mult mai mult lucrările. Vă spun foarte clar: joi, 3 decembrie, vom da în trafic 15 km de autostradă din sectorul Sebeş - Turda, lotul 1.

Practic, vorbim de intrarea pe autostradă în zona Sebeş, o bretea de acces, 14,8 km de autostradă. Undeva la mijlocul acestui sector avem breteaua de acces spre Alba Iulia finalizată. La km 14+800 avem 700 m de circulaţie pe o singură bandă intrarea în drumul naţional. Deci, începând de joi, 3 decembrie, reţeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăţi cu 15 km.

Acestea sunt informaţiile pe care am vrut să le explic opiniei publice pentru că au fost foarte multe discuţii şi mă bucur că, iată, începând din această săptămână, reţeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăţi cu 31 km: 16 km pe Varianta de Ocolire Bacău şi 15 km pe Sebeş - Turda", a precizat ministrul transporturilor, Lucian Bode, la Prefectura Bihor.

A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Pe lotul 1 antreprenor general este Impresa Pizzarotti (Italia), iar pe lotul 2, Aktor (Grecia). Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018.

Cum A1 este funcțională pe 131 km, între Șelimbăr (Sibiu) și Șoimuș (Deva), prin joncțiunea cu A10, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză pe cele două trasee, spre Sibiu și Hunedoara. Dacă ar fi gata și porțiunea lipsă Deva - Lugoj (13 km), șoferii din Cluj ar putea rula neîntrerupt pe autostradă, pe traseul Lugoj, Timișoara, Arad până la granița cu Ungaria de la Nădlac.

Comenteaza