Se întorc pacienții la clinicile private. “Încasările ni s-au diminuat cu 70%”

Se întorc pacienții la clinicile private. “Încasările ni s-au diminuat cu 70%”

Veniturile clinicii Cardiomed Cluj, specializată în domeniul cardiologiei, au scăzut cu 70% în lunile în care a fost activă starea de urgență în România.

În ultima perioadă la clinică au venit foarte mulţi pacienţi la care s-a văzut lipsa evaluărilor periodice pentru specialităţile de pneumologie, cardiologie, neurologie, a precizat Carmen Mureșan, fondatoarea clinicii, conform ZF.

Unitatea a continuat să funcţioneze inclusiv în perioada stării de urgenţă, în care numărul de pacienţi a fost redus. Odată cu ridicarea restricţiilor de internări şi consultaţii doar pentru urgenţe, după 15 mai, pacienţii au început să revină într-un flux chiar mai mare faţă de anul trecut.

„Lunile ianuarie şi februarie au fost foarte bune pentru noi. Pandemia ne-a dat un pic în jos, în martie şi mai s-a văzut 70% scădere la încasări, aprilie bineînţeles au fost mult mai puţini pacienţi. După 15 mai s-a văzut o relansare, sfârşitul lunii mai, iar iunie din nou a explodat, avem mulţi pacienţi la toate specialităţile, toţi doc­torii erau cu lista plină şi nu pot să spun că în final se va vedea foarte mult pe anul acesta perioada pandemiei”.

Cardiomed a fost înfiinţată în urmă cu un deceniu la Cluj. Business-ul a depăşit 14 milioane de lei în 2019, în creştere cu 26% față de anul precedent.

Comenteaza