Scumpiri în Baciu, ieftiniri în Florești. TOP cele mai piperate vs. cele mai accesibile cartiere din Cluj

Scumpiri în Baciu, ieftiniri în Florești. TOP cele mai piperate vs. cele mai accesibile cartiere din Cluj

După un avans de 1,7% față de cele trei luni anterioare, pretențiile vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca au ajuns, în primul pătrar din 2019, la un nivel de 1.560 euro/mp util, arată o analiză a Imobiliare.ro. 

Cele mai mari scumpiri, pe cartiere 

Cel mai mare avans al prețurilor, în cuantum de 5,9%, a avut loc în cartierul Someșeni: prețul mediu solicitat pentru un apartament a ajuns la 1.280 de euro/mp (față de 1.210 euro trimestrul anterior). O creștere importantă, de 3,5%, a avut loc și în Baciu, o „localitate-dormitor” a capitalei Transilvaniei, unde așteptările proprietarilor au ajuns la 1.010 euro/mp (de la 980 de euro). Creșteri importante au mai avut loc în Plopilor (+3,2%) și în zonele Gheorgheni - Andrei Mureșanu (+2,5%) și Iris (tot +2,5%).

Cele mai mari ieftiniri, pe cartiere 

Câteva cartiere din Cluj au cunoscut ieftiniri la începutul acestui an. Cea mai importantă scădere de preț, de 2,1%, a fost consemnată în Florești, unde un apartament a ajuns să coste, în medie, 880 euro/mp util. Deprecieri mai temperate, mai mici de 2%, au avut loc și în Gruia - Dâmbul Rotund -Gară - Bulgaria (-0,8%), precum și în cartierul Zorilor (-0,4%). Cele mai mici creșteri de preț au fost înregistrate în arealul central și ultracentral (+0,2%), dar și în Mărăști - Între Lacuri - Aurel Vlaicu (+0,8%).

Cele mai scumpe cartiere 

În clasamentul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Cluj-Napoca, arealul central și ultracentral se situează pe primul loc, cu o valoare medie de listare de 1.800 euro/mp util pentru un apartament. Pe poziția secundă se află cartierul Plopilor, unde o asemenea unitate locativă poate fi achiziționată cu 1.770 euro/mp. De menționat sunt și zonele Gheorgheni - Andrei Mureșanu (unde pretențiile vânzătorilor ajung la 1.680 euro/mp), Zorilor (cu 1.580 euro/mp) și Mărăști - Între Lacuri - Aurel Vlaicu (1.580 euro/mp).

Cele mai accesibile cartiere 

Ceva mai altfel stau lucrurile în clasamentul zonelor cu cele mai accesibile apartamente din Cluj-Napoca. În primul rând, ecartul dintre primele două poziții s-a accentuat, Floreștiul coborând sub pragul de 900 euro/mp util, iar Baciu sărind de nivelul de 1.000 euro/mp. Următoarele două poziții din top sunt ocupate, în continuare, de zonele Someșeni (1.280 euro/mp) și Iris (1.400 euro/mp), în vreme ce arealul Mănăștur - Borhanci - Câmpului a fost depășit de Gruia - Dâmbul Rotund - Gară -Bulgaria (1.440  euro/mp).

Comenteaza