Scad vânzările imobiliarelor în Cluj. Județul, doar pe locul 6 la numărul de tranzacții de la începutul anului

Scad vânzările imobiliarelor în Cluj. Județul, doar pe locul 6 la numărul de tranzacții de la începutul anului
| Foto: Arhiva

Județul Cluj se clasează doar pe locul al șaselea în ceea ce privește numărul de imobiliare vândute de la începutul anului, iar tranzacțiile sunt mai puține în luna aprilie 2023 față de martie.

Număru tranzacțiilor imobiliare din județul Cluj a scăzut luna în aprilie față de luna martie. 

În județul Cluj au fost vândute 2042 de imobile în luna aprilie 2023, cu 581 mai puține față de luna martie, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Clujul: în topul cererii, dar cu vânzări mai puține

Luna trecută în județul Cluj s-au vândut 634 de unități individuale. În intravilan au fost 670 cu construcții și 443 fără construcții, iar în extravilan, 287 de imobilie vandute au fost agricole și 8 neagricole. 

Comparativ, în luna martie au avut loc 2623 de tranzacții în județul Cluj

Cel mai probabil, din cauza prețurilor mari din județ, peponderent zona metropolitană, Clujul ocupă doar locul al șaselea la numărul de imobile vândute în perioada ianuarie - aprilie 2023, cu 7.775 de tranzacții.

Scad vânzările imobiliarelor în Cluj. Județul, doar pe locul 6 la numărul de tranzacții de la începutul anuluiSursă: ANCPI

Capitala a vândut cel mai bine în perioada menționată anterior (30.744 de imobile). Locul doi este ocupat de Brașov (9.751 tranzacții), care a luat recent fața Clujului pe piața rezidentială, iar podiumul este ocupat de județul Ilfov (9.336 tranzacții imobiliare).

Totuși, în ceea ce privește dinamica cererilor, județul din Transilvania stă mai bine. La acest capitol, Clujul se clasează pe cea de a treia treaptă a podiumului, cu 90.614 cereri. Primele două locuri sunt ocupate de București, cu 176.5887, respectiv Ilfov cu 113.214 cereri.

Scad vânzările imobiliarelor în Cluj. Județul, doar pe locul 6 la numărul de tranzacții de la începutul anuluiSursă: Ibidem

La nivel național, în luna aprilie 2023 au fost vândute 41.921 de imobile.

Comenteaza