Ryanair, gata să opereze de la Mureş în defavoarea Clujului, cu o condiţie. Vezi ce cer

Ryanair, gata să opereze de la Mureş în defavoarea Clujului, cu o condiţie. Vezi ce cer
Compania aeriană irlandeză Ryanair a pus condiţii pentru a opera de pe aeroportul din Târgu- Mureş: contracte de publicitate pe banii Consiliului Judeţean, instituţie în subordinea căreia funcţionează aeroportul.

"Compania aeriană irlandeză urmează să opereze de pe Aeroportul din Târgu-Mureş după obţinerea susţinerii financiare prin formele de publicitate, marketing din partea Consiliului Judeţean Mureş, adică măsuri de publicitate pentru judeţul Mureş care promovează potenţialul zonei deservite de Aeroportul Târgu-Mureş, eventual prin Asociaţia Judeţeană de Turism Mureş, pe site-ul operatorului aerian low-cost şi în broşurile acestuia distribuite în cele 31 de baze ale sale din Europa. Aceste măsuri sunt menite să atragă turişti şi oameni de afaceri în judeţul Mureş, printr-o politică de marketing transparentă a administraţiei publice locale", se arată în comunicatul aeroportului mureşean.

Potrivit acestuia, o astfel de măsură "este acceptată de reglementările europene în domeniu şi este practicată în toate statele membre ale Uniunii Europene". Vezi aici detalii despre negocierile RyanAir cu aeroporturile din Mureş şi Cluj.

De altfel, operatorul aerian low-cost Ryanair a început discuțiile cu Aeroportul Transilvania Târgu- Mureş în martie 2008, însă acestea nu s-au concretizat, din cauza refuzului proprietarului Aeroportului din Târgu-Mureş de a acorda sprijinul pentru promovare solicitat de compania aeriană irlandeză. Compania Ryanair a efectuat în perioada 2008-2010 patru audituri cu experți internaționali independenți pentru a constanta dacă din punct de vedere tehnic Aeroportul Transilvania Târgu-Mureş corespunde standardelor pe care operatorul aerian le solicită aeroporturilor unde operează.

Aeroportul Transilvania Târgu-Mureş dispune de o pistă de decolare-aterizare (lungime 2000 m, lăţime 45 m), instalaţii de balizaj pentru apropiere de precizie corespunzătoare CAT II OACI (Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile), echipament ILS (Instrument Landing System) performant de categoria a II-a și echipamente LVO (Low Visibility Operations) care permit aterizarea în condiții meteorologice de vizibilitate redusă. Aeroportul din Târgu-Mureș mai oferă facilități în spațiile de aerogară, beneficiază de personal calificat precum și un program de deschidere operațională de H24 (24 de ore). Serviciul de aeroport ca şi produs oferit operatorilor aerieni la Aeroportul Transilvania Târgu-Mureş se însumează în condiţiile tehnice şi servicii conexe la un cost stabilit pe unitatea de greutate şi numărul de pasageri, preţul serviciului este în conformitate cu acordurile aeriene multinaţionale fiind supus principiilor OACI de transparenţă, nediscriminare şi permisivitate.

Etichete
Comenteaza