Real dispare din România. Auchan a cumpărat reţeaua

Real dispare din România. Auchan a cumpărat reţeaua
Grupul Auchan a achiziţionat hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est pentru 1,1 miliarde de euro.

Auchan a anunţat astăzi că semnat un acord cu distribuitorul german  Metro în vederea cesionării activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est. Grupul Auchan va prelua activităţile operaţionale şi activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro în Polonia, România, Rusia şi Ucraina.

Această operaţiune mai necesită obţinerea aprobării din partea autorităţilor competente ale concurenţei din fiecare ţară vizată, urmând să fie finalizată, sub această rezervă, în 2013. Hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est vor funcţiona sub marca Auchan. În judeţul Cluj Metro are un complex Real pe Bd. Muncii, în timp ce Auchan operează tot cu o unitate, în incinta Iulius Mall.

Vânzarea hipermarketurilor Real Europa de Est către Grupul Auchan vizează 91 de hipermarketuri Real în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România. În aceste patru ţări, Real a realizat o cifră de afaceri de 2,6 miliarde de euro fără taxe în 2011 şi are 20.000 de angajaţi. La rândul său, Auchan numără 98 de hipermarketuri şi 65.000 de salariaţi în aceste patru ţări.

„Prin această achiziţie a 91 de magazine şi 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan
foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu
celelalte două zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentală şi Asia”, a declarat preşedintele Auchan, Vianney Mulliez. „În Auchan am găsit cumpărătorul cel mai potrivit pentru preluarea activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est", a precizat Olaf Koch, preşedintele Comitetului de Direcţiune al Metro AG.

Grupul francez Auchan este prezent în 12 ţări, cu 269.000 de angajaţi. Acesta este organizat în diviziile hipermarketuri (655 integrate şi 23 în mandate de gestiune, asociate şi franciză), supermarketuri (767 integrate şi 1.665 în franciză sau asociate), imobiliare (Immochan), bănci (Oney Banca Accord) şi comerţ electronic. În 2011, cifra de afaceri a grupului a fost de 44,4 miliarde de euro.

Reţeaua Real este o entitate a Metro. Grupul german deţine 316 hipermarketuri în Germania şi 110 în Polonia, România, Rusia, Ucraina şi Turcia. În anul fiscal 2011, compania avea 70.000 angajaţi şi o cifră de afaceri de 11,2 miliarde de euro. 

Etichete
Comenteaza