Razii în pieţe. Comercianţii vor trebui să justifice provenienţa tuturor produselor

Razii în pieţe. Comercianţii vor trebui să justifice provenienţa tuturor produselor
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va verifica în perioada următoare pieţele agroalimentare şi angro din municipiile din toate judeţele, inclusiv Cluj, aceste acţiuni având un caracter permanent.

Acţiunea are loc în vederea întăririi ordinii şi disciplinei în toate pieţele agroalimentare din România şi în principal pentru informarea corectă a populaţiei cu privire la provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor în special. 
 
Obiectivele vizează indicarea corectă a provenienţei tuturor cantităţilor de legume şi fructe prin afişarea localităţii de producţie din România sau a ţării de provenienţă pentru cele din import; sancţionarea substituirilor de origine a tomatelor, castraveţilor, ardeilor, vinetelor, fructelor; legalitatea deţinerii atestatelor de către comercianţi şi a modului de eliberare a lor de către primării.

Inspectorii MADR vor verifica existenţa unui spaţiu delimitat şi marcat distinct, de minim 40% pentru producătorii agricoli autohtoni, persoane fizice în toate pieţele agroalimentare din România; precum şi informarea corectă a tuturor consumatorilor privind originea şi caracteristicile produselor pe care le achiziţionează. Verificările se desfăşoară în baza unei tematici aprobate de MADR.

Comenteaza