"Rabla" pentru electrocasnice, gata de lansare. Când va demara programul

"Rabla" pentru electrocasnice, gata de lansare. Când va demara programul

Programul va fi implementat în premieră în România și are un buget de 20 de milioane de lei, săptămâna viitoare urmând ca autoritățile să publice ghidul de implementare și valoarea bonusurilor.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, sâmbătă, că la sfârşitul lunii octombrie începe implementarea programului de acordare a bonusurilor pentru persoanele care doresc să schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi, care au consum redus de electricitate, relatează News.ro.

Grațiela Gavrilescu a mai spus că săptămâna viitoare va fi publicat pe portalul Ministerului Mediului ghidul de finaţare pentru electrocasnice, unde vor fi precizate valorile ecobonusurilor pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat, dar şi care este procedura prin care se accesează aceste bonusuri.

"Fiecare român şi fiecare gospodărie să poată să fie îmbunătăţită printr-un produs care să aibă o clasă energetică avansată şi bineînţeles să putem să ne şi atingem ţinta de ţară pe tot ce înseamnă produse electronice şi electrocasnice", a explicat Ministrul Mediului scopul acestui program.

Comenteaza