Proprietarii de apartamente se pregătesc să crească preţul chiriilor VIDEO

Proprietarii de apartamente se pregătesc să crească preţul chiriilor VIDEO
Vă căutaţi chirie? Ar trebui să vă grăbiţi, pentru că proprietarii apartamentelor se pregătesc să crească preţurile. Venirea studenţilor la facultate în Cluj atrage o majorare de până la 20 la sută a chiriilor.


Odată cu înscrierile la facultate începe să crească şi cererea pentru chirii.

"A început perioada chiriilor, din nefericire, cei care nu vor reuşi să închirieze acum vor avea parte de preţuri cu 15-20% mai mari", spune agentul imobiliar Lucia Baltag.

"Avem cerere de apartamente de două camere, care costă acum în jur de 300 de euro pe lună în funcţie de gradul de finisaje şi de dotări. Cele mai multe cereri înregistrate sunt pentru zona Mărăşti şi Gheorgheni aproape de ISE şi în Zorilor aproape de Universitatea de Medicină şi Farmacie", spune Ana Maria Burcă, managing partner la Coldwell Banker.

Acum, preţurile apartamentelor şi garsonierilor scoase spre închiriat variază în funcţie de zonă şi de apropierea de mijloacele de transport şi de facultăţi. De exemplu,o garsonieră în cartierul Mărăşti poate fi închiriată cu 150-160 de euro, iar apartamentele cu 2 camere costă între 250-300 de euro. În Gheorgheni, închirierea unei garsoniere costă 180-200 de euro, iar două camere 300-350 de euro. Preţurile în Zorilor sunt de 180 de euro pentru o garsonieră şi de 250 de euro pentru un apartament cu două camere. În zona centrală preţurile sunt în medie cu aproape 50 de euro mai mari faţă de cartiere.

Studenţii sunt nemulţumiţi de această eventuală creştere a preţurilor. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Comenteaza