Proiectul Riviera şi-a schimbat proprietarul

Proiectul Riviera şi-a schimbat proprietarul
500 de apartamente sunt recent finalizate ori se află în plin şantier în zona marcată de prezenţa a două facultăţi cu profil economic şi a mallului din cartierul Gheorgheni.

În apropierea a două facultăţi cu profil economic şi nu departe de Iulius Mall au fost recent ridicate blocul Transilvania Construcţii şi clădirea Studium Green Campus. În această vară au demarat lucrările la un bloc de 10 etaje şi aproape 100 de apartamente, în urma tranzacţiei unui teren de 1,3 ha.

Terenul de 1,3 ha din vecinătatea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a fost preluat în acest an, la pachet cu proiectul, iar noii proprietari au demarat şantierul în vară. Ca beneficiar al proiectului pe panoul amplasat pe şantier figurează societatea Riviera Rezidence, însă unul dintre asociaţii companiei bistriţene au precizat că terenul a fost recent preluat de către o altă societate. Dezvoltatorul care gestionează acum proiectul este I&C Transilvania Construcţii (ICTC) Turda. „Noi nu mai avem nicio legătură cu proiectul, acesta a fost preluat de ICTC, care a şi început lucrările pentru prima fază. E vorba de un teren de 13.000 mp. E un proiect foarte mare, care mai prevede şi alte clădiri şi va necesita o investiţie consistentă", a explicat Petru Rus, asociat în Riviera Rezidence.

Noii proprietari au dat drumul şantierului în această vară, iar constructorii lucrează acum la partea de fundaţii şi subsol. Blocul va avea subsol, demisol, parter, 10 etaje şi 91 de apartamente de 2-4 camere. „Noi am vrea să finalizăm lucrările anul viitor, cât de repede, undeva în mai, dar evoluţia construcţiei depinde de cum va arăta sezonul rece. În următoarea perioadă urmează să deschidem şi un birou de vânzări; deocamdată se lucrează la calculele pentru stabilirea preţurilor. Blocul va cuprinde mai multe tipuri de apartamente, de diverse dimensiuni, vom avea inclusiv penthouse-uri, aşa că vizăm mai multe categorii de piaţă. Ne bazăm foarte mult pe finisaje şi pe zonă, există aici Iulius Mall, partea de drumuri şi servicii e bine dezvoltată şi există şi facultăţile", a menţionat Cozmin Iurac, responsabil de proiect.

Alături de imobilul de 10 etaje, proiectul gândit pentru terenul de lângă mall şi facultăţile cu profil economic include şi un hotel de 4* şi o clădire de birouri. „Deocamdată ne axăm pe partea rezidenţială; avem proiectul tehnic doar pentru bloc. În ceea ce priveşte etapele următoare, suntem încă în discuţii cu arhitecţii, dar în principiu rămânem pe ideea de clădire de birouri şi hotel", a completat Iurac. ICTC Turda figurează, potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în categoria societăţilor cu activităţi de servicii anexe pentru extracţia mineralelor şi a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 17,2 milioane de lei şi cu un profit de 172.832 de lei. Societatea produce agregate de balastiere, nisip, pietriş, balast, betoane, iar produsele şi serviciile companiei au ca piaţă principală de desfacere România.

În vecinătatea proiectului Riviera fost ridicat ansamblul Studium Green Campus, într-o zonă unde acelaşi dezvoltator a mai finalizat trei clădiri, cu o concentraţie mare de apartamente: 410 locuinţe, aproape toate vândute. Conform celor mai recente estimări făcute publice de investitori, cele 190 de apartamente disponibile vor fi vândute până în septembrie. De asemenea, blocul de nouă etaje al Gimarom din zona Căii Dorobanţilor, proiectat la pachet cu imobilul ridicat în vecinătate de către dezvoltatorul Transilvania Construcţii, este unul dintre cele mai mari proiecte aflate în lucru.

Acesta va avea 90 de apartamente, iar cel al Transilvania Construcţii, recent ridicat, 110 apartamente, dintre care aproape jumătate sunt vândute, potrivit dezvoltatorilor, la un preţ de aproximativ 1.000 euro/mp. Imobilele sunt situate în vecinătatea Iulius Mall şi a două mari instituţii de învăţământ superior, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerii din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Dimitrie Cantemir.

10 etaje

va avea blocul de lângă FSEGA, iar proiectul mai cuprinde un hotel de 4* şi o clădire de birouri.

 

 

Comenteaza