Programul pentru angajarea tinerilor în agricultură beneficiază de fonduri de 1 milion de lei în acest an

Programul pentru angajarea tinerilor în agricultură beneficiază de fonduri de 1 milion de lei în acest an

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat că Programul pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară beneficiază de fonduri de 1 milion de lei în acest an.

Programul vine în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultură, prin instituirea unui instrument de susţinere financiară, care să le ofere acestora posiblitatea de a angaja forţă de muncă tânără în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară.

"În şedinţa Guvernului din data de 30 aprilie 2020 a fost aprobată o Hotărâre ce completează art. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară, aprobate prin HG nr. 325/2019. Prin actul normativ aprobat astăzi s-a stabilit valoarea Programului aferent anului 2020, respectiv 1.000.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie", a informat ministerul.

Măsura urmăreşte crearea cadrului legal adecvat şi a mecanismelor necesare de punere în aplicare a ”Programului pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară”, derulat pe perioada 2018-2020.

"Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată: 1.000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare; 500 lei pentru persoanele fără studii", precizează ministerul.

De asemenea, pentru a beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii fermieri au obligaţia de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Etichete
Comenteaza