Producătorul de acoperișuri Raiko din Cluj se apropie de listarea la bursă

Producătorul de acoperișuri Raiko din Cluj se apropie de listarea la bursă

Producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania va trimite Autorității de Supraveghere Financiară  (ASF) documentele privind listarea acţiunilor sale pe piaţa AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Înainte de listarea pe AeRO, Raiko a acordat investitorilor câte o acţiune gratuită la fiecare 15 deţinute, majorându-şi capitalul social cu 257.000 de lei, potrivit deciziei acţionarilor din iunie de capitalizare a profiturilor din ultimii ani prin distribuirea de acţiuni gratuite. Data de referinţă pentru acţionarii care au dreptul să beneficieze de acţiunile gratuite era 15 iulie, conform ZF.

“După primirea aprobării din partea ASF, ultimul pas va fi reprezentat de întâlnirea cu membrii comisiei de admitere la tranzacţionare din cadrul BVB. Ne aşteptăm ca listarea să aibă loc înainte de sfârşitul acestui an; aceasta înseamnă că, în prima zi de tranzacţionare pe piaţa AeRO, acţionarii vor avea la dispoziţie un număr mai mare de acţiuni faţă de cele cumpărate în timpul plasamentului privat”, spune directorul Tomasz Kurcin.

Raiko a anunţat lansarea pe piaţă a două soluţii inovatoare: un sistem de covoraşe fotovoltaice care vor înlocui modulele fotovoltaice standard și un acoperiş fotovoltaic, personalizat pentru fiecare casă, companie sau depozit. Societatea a atras 1,9 milioane de lei de la investitori prin două plasamente private derulate în 2020.

Tomasz Kurcin, cel care a fondat compania, în 2014, la Căpuşu Mare, deţine 18,2% din capitalul social, soţia acestuia, Katarzyna Wieszczek-Kurcin are 0,5%, iar Tax & Capital Advisors (TCA), deţinută integral de cei doi, 35%. Marius Marian Alexe este cel mai mare acţionar individual, cu 35,2%. Acţionarii au aprobat în iunie şi vânzarea acţiunilor deţinute de TCA către Tomasz şi Katarzyna Kurcin.

Comenteaza