Producătorii clujeni de mobilier, direcționați către Hong Kong, Taiwan și Macao

Producătorii clujeni de mobilier, direcționați către Hong Kong, Taiwan și Macao
Companiile de profil din Ardeal au făcut acum doi ani o primă descindere la Shanghai | Foto: CMT

Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) Cluj va instrui investitorii locali care activează în această industrie cum să se impună pe piețele din țările asiatice.

“Cei interesați să pătrundă pe piețele din China, Macao, Taiwan și Hong Kong au nevoie de informații despre protejarea drepturilor intelectuale. La începutul lunii februarie organizăm un seminar pe această temă într-un proiect al Comisiei Europene, urmare a unei întâlniri de tip matchmaking derulată în timpul Transylvanian Clusters International Conference 2019, de la Cluj”, explică reprezentanții CMT.

Ei susțin că antreprenorii din țara noastră trebuie să cunoască astfel de lucruri chiar și în cazul participării la un târg internațional în zona asiatică.

CMT a devenit anul trecut ambasador al României în cadrul platformei IoT4 Industry, proiect european de finanțare pentru inițiative de tip colaborativ ce integrează în producția de mașini, unelte sau roboți industriali și componenta internetul lucrurilor (IoT) sau concepte de securitate digitală, inteligență artificială, Big Data, Cloud Computing.

Platforma a lansat în 2019 două apeluri de finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii, iar la cel de-al doilea apel de proiecte au fost cu 80% mai mulți aplicanți. Dintre înscrieri, au fost selectate 16 inițiative și finanțate cu câte 1,5 milioane de euro. În octombrie 2020, CMT va primi informații atât despre rezultatele, cât și despre impactul proiectelor din cele două runde de finanțare.

Structura de tip asociativ CMT a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent se apropie de 100: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Comenteaza