Preţul gazelor ar putea creşte cu mai puţin de 3%, din octombrie

Preţul gazelor ar putea creşte cu mai puţin de 3%, din octombrie
Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, a declarat, în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Conferințelor Focus Energetic, că preţul gazelor pentru copnsumatorii casnici va fi majorat din nou, în octombrie, însă cu mai puţin decât era prevăzut iniţial.

De la 1 octombrie, ar urma să aibă loc o nouă creştere a preţului la gaze naturale pentru consumatorii casnici, cu până la 3%. În funcţie de evoluţia importurilor, scumpirea ar putea fi însă mai mică. Pentru consumatorii industriali însă, tariful va rămâne neschimbat.

"Prețul gazelor naturale nu va crește de la 1 octombrie pentru sectorul non-casnic. Deocamdată, suntem pe același palier cu prețurile internaționale pe care l-am avut și la 1 iulie. De asemenea, pentru populație, conform calendarului, rămâne creșterea de 3%, dar în funcție de evoluțiile favorabile în sensul scăderii importurilor, am putea ajunge la un nivel sub cel anunțat, undeva între 1 și 2%. Pentru energie electrică nu avem nicio modificare de preț a tarifului", a declarat Havrileţ, citat de Agerpres.

La 1 iulie, ANRE anunţa majorarea prețului la gaze cu 2.5% pentru consumatorii casnici și de 1.5% pentru cei industriali.

 

Comenteaza