Preţul gazelor ar putea creşte cu mai puţin de 3%, din octombrie

Preţul gazelor ar putea creşte cu mai puţin de 3%, din octombrie
Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, a declarat, în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Conferințelor Focus Energetic, că preţul gazelor pentru copnsumatorii casnici va fi majorat din nou, în octombrie, însă cu mai puţin decât era prevăzut iniţial.
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

De la 1 octombrie, ar urma să aibă loc o nouă creştere a preţului la gaze naturale pentru consumatorii casnici, cu până la 3%. În funcţie de evoluţia importurilor, scumpirea ar putea fi însă mai mică. Pentru consumatorii industriali însă, tariful va rămâne neschimbat.

"Prețul gazelor naturale nu va crește de la 1 octombrie pentru sectorul non-casnic. Deocamdată, suntem pe același palier cu prețurile internaționale pe care l-am avut și la 1 iulie. De asemenea, pentru populație, conform calendarului, rămâne creșterea de 3%, dar în funcție de evoluțiile favorabile în sensul scăderii importurilor, am putea ajunge la un nivel sub cel anunțat, undeva între 1 și 2%. Pentru energie electrică nu avem nicio modificare de preț a tarifului", a declarat Havrileţ, citat de Agerpres.

La 1 iulie, ANRE anunţa majorarea prețului la gaze cu 2.5% pentru consumatorii casnici și de 1.5% pentru cei industriali.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza