Porsche Engineering face angajări la Cluj

Porsche Engineering face angajări la Cluj
Subsidiara din România a Porsche Engineering, deschisă în 2015 la Cluj-Napoca, a lansat planul de angajări pentru acest an, intenționând să își suplimenteze schema de personal de la 21 angajați astăzi la 70 de salariați, scrie Profit.ro.

Filiala Porsche a anunțat, pe portaluri cu oferte de muncă, că poate angaja personal pe diferite posturi, precum inginer software și business application administrator. Ofertele sunt valabile o lună, până de Paște.

În vara anului trecut, Porsche Engineering Cluj anunța că vrea să aibă până la finalul anului 2016 un număr de 20 de ingineri de software și ingineri mecanici. Acesta este primul pas făcut pe piața locală de divizia companiei germane, care își dorește să aibă aici "sute de angajaţi". La momentul deschiderii, în finalul anului 2015, filala din Cluj avea 7 persoane.

Porsche Engineering România este specializată pe dezvoltarea de software și pe transformarea digitală a automobilelor, cu accent pe dezvoltarea integrală a autovehiculului. Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variază de la dezvoltarea de software și funcții digitale noi pentru automobile, până la activități ulterioare precum simulare și construcție.

Printre motivele pentru care nemții de la Porsche au ales orașul Cluj-Napoca se numără și faptul că aici sunt prezente multe companii din IT, dar a fost și un loc propice dezvoltării sart-up-urilor. "Noi considerăm Clujul un Silicon Valley al Europei", a explicat șeful operațiunilor locale ale centrului de inginerie.

Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach, are aproximativ o mie de angati, dintre care 70% sunt ingineri calificați. Compania este deținută integral de producătorul de automobile sport Porsche AG, din Stuttgart. Inginerii Porsche dezvoltă o gamă variată de soluții pentru clienții companiei - de la crearea componentelor propriu-zise și conceperea designului pentru module complexe, până la planificarea și implementarea de proiecte complete, inclusiv managementul demarării producției.

Comenteaza