Politehniștii vor să rezolve prin informatizare problemele cotidiene ale clujenilor

Politehniștii vor să rezolve prin informatizare problemele cotidiene ale clujenilor

Studenții din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca i-au provocat pe colegii lor din țară la o competiție de proiecte informatice prin care să creeze proiecte livrabile pe piață.

Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca realizează proiectul PoliHack, care a ajuns în acest an la cea de-a 11-a ediție. PoliHack este o rampă de lansare pentru toții viitorii antreprenori din
sfera tehnologiei informației. Competiția de coding se desfășoară pe parcursul a 48 de ore și cuprinde patru secțiuni: Embedded, Mobile App, Desktop/ Web App și Junior Programming (categorie dedicată elevilor).

În cadrul hackathon-ului din decembrie au participat 200 de studenți și liceeni din toată țara. Dintre aceștia, 18 participanți, reuniți în patru echipe, câștigătorii fiecărei secțiuni, s-au calificat la a doua etapă a proiectului și beneficiază de o tabără de pregătire în perioada 12-28 aprilie, timp în care mentorii și trainerii, experți în domeniul antreprenoriatului și în cel al tehnologiei, îi ajută să-și dezvolte proiectele începute în iarnă și să le aducă cât mai aproape de cerințele pieței.

În ultimele săptămâni, participanții au participat la sesiuni de formare pe diverse teme precum project management, fundraising, marketing, Idea & Hands-on. Totodată, au lucrat intensiv alături de cele mai cunoscute companii de IT din Cluj-Napoca.

La închiderea proiectului, în cadrul căreia echipele participante își vor prezenta proiectele finale, care cu resursele necesare, pot fi puse în aplicare și să reprezinte un pas înainte pentru tinerii dornici de inovare. Toate proiectele se canalizează pe rezolvarea unor probleme de care oamenii se lovesc în viața de zi cu zi.

Comenteaza