Plecarea Nokia din Jucu a dus la prăbuşirea producţiei industriale din Cluj VIDEO

Plecarea Nokia din Jucu a dus la prăbuşirea producţiei industriale din Cluj VIDEO
Plecarea Nokia de la Jucu a dus la prăbuşirea producţiei industriale în judeţul Cluj. Cel puţin asta demonstrează datele statistice, care arată că în numai un an de zile producţia industrială a scăzut cu mai mult de jumătate. Analiştii trag un semnal de alarmă şi spun că singura şansă pentru economia judeţului o reprezintă noii investitori care au anuntat deschiderea altor capacităţi de producţie.

Potrivit datelor Direcţiei Regională de Statistică Cluj, în luna ianuarie 2012 producţia industrială în judeţ a scăzut cu nu mai puţin de 54% faţă de perioada similară a anului trecut. Tot o scădere cu 50% a înregistrat şi indicele valoric al cifrei de afaceri din industria clujeană 22:20

Analiştii pun această scădere pe retragerea Nokia. Ei spun că, în perioada în care a funcţionat, fabrica de la Jucu a impulsionat economia judeţului.

Salvarea ar putea veni tot de la investitorii străini, cu condiţia ca aceştia să rămână în judeţ o perioadă mai îndelungată.

Fabrica Nokia de la Jucu şi-a închis porţile anul trecut, în luna noiembrie, după aproape trei ani de funcţionare. Peste 2.000 de angajaţi au fost concediaţi.

Comenteaza