Pleacă turdenii, vin mureșenii. Un furnizor al Casei Regale va avea cofetărie la Cluj

Pleacă turdenii, vin mureșenii. Un furnizor al Casei Regale va avea cofetărie la Cluj
Livrare specială de deserturi de Mureș pentru cântăreața Delia

Lanțul de cofetării The Cheesecake House, un business pornit de trei tineri întorși din Statele Unite, care a primit recent certificatul de furnizor al Casei Regale, își va deschide o unitate la Cluj-Napoca.

Custodele Coroanei Române, Margareta, a acordat certificatul de furnizor regal pentru 12 companii din România, pentru o perioadă de trei ani, printre care se numără și rețeaua de cofetării, conform Wall Street.

„Mulțumită acestui titlu, avem oportunitatea să ne dezvoltăm. Avem în plan să deschidem noi cofetării în Cluj-Napoca și în București, în sistem propriu sau prin francizare”, spun fondatorii The Cheesecake House.

Compania din Târgu-Mureș a fost înființată de Anca Hintea, Sabina și Vlad Niculici are 30 de sortimente de dulciuri în portofoliu. Oficialii de la Palatul Elisabeta spun că este singura companie care primește statutul de furnizor regal în ultimele opt luni.

Pentru Azay, Familia Dragomir, The Iconic Estate, K Group Corporation, Serge Luis Alvarez, Malvina Cservenschi, Cumpăna, Hispanitas, 360 Revolution, Omniasig această calitate a fost prelungită pentru o perioadă de trei ani.

Această recunoaștere este conferită persoanelor sau companiilor care au asigurat livrarea de bunuri sau servicii către Casa Regală timp de cel puțin un an. Titlul de furnizor nu poate fi oferit companiilor înainte de o perioadă de probă de un an.

Calitatea de furnizor se oferă pe o perioada de trei ani, putând apoi fi prelungită pentru încă trei. Acest titlu poate fi retras în orice moment în condițiile în care cei ce furnizează produse sau servicii decedează, în cazul persoanelor-furnizor și în cazul în care compania este vandută, intră în faliment sau se desființează.

80 de companii beneficiază de statutul de furnizor, de la bijuterii, catering, vinuri, până la haine sau automobile. Bankingul este singurul domeniu care lipsește din portofoliului Casei Regale. Printre actualii furnizori se numără brandurile clujene Luna Solai (uleiuri presate la rece) și La Lorraine - Macromex (pâine precoaptă și produse de patiserie congelate), iar printre cei din trecut, Napolact (brânzeturile de Țaga).

Dana a închis pe Eroilor

Lanțul de cofetărie-patiserie Dana a decis să își închidă în vară unitatea de pe Bd. Eroilor, din Cluj-Napoca, aflată de un deceniu în centru, în contextul decretării stării de urgență în România, după apariția pandemiei de coronavirus. La unitatea de pe Bd. Eroilor se comercializau produse clasice de cofetărie, având la bază ciocolată veritabilă, frișcă, unt și ouă. Societatea din Turda are o tradiție de 30 de ani în fabricarea produselor de cofetărie, business-ul începând cu maşini stradale de îngheţată.

Comenteaza