Planuri pentru terenurile de lângă noile magazine

Planuri pentru terenurile de lângă noile magazine
La final de lună constructorii finalizează lucrările pentru o nouă unitate de retail a nemţilor de la Lidl în Mărăşti. Terenul rămas disponibil pe platforma unde mai funcţionează şi un centru de bricolaj e negociat pentru vânzare.

Terenul din vecinătatea unei alte unităţi de retail Lidl din Cluj a fost scos pe piaţă. Ansamblul Portico de pe fostul teren al Napolact din Mărăşti include un corp comercial deja ridicat, dar şi o rezevă de teren disponibilă pentru care a fost proiectat un alt imobil de locuinţe şi servicii.

Conform planurilor "desenate" înainte ca terenul să fie vândut, din suprafaţa de 4,8 hectare deţinută de constructorii de la Grup 4 Instalaţii pe fosta platformă IRA (pe strada A. Vlaicu), BauMax avea alocaţi 12.000 mp, iar 5.600 mp erau destinaţi unui hipermarket în vecinătate. După obţinerea autorizaţiei pentru unitatea de bricolaj, un teren de aproximativ 28.000 mp a fost preluat de BauMax, iar ulterior încă 6.000 mp au fost preluaţi de către operatorii Lidl, conturând un posibil parc de retail în zonă. Restul de 1,4 ha de teren se află încă la stadiu de planuri şi negocieri.

În februarie, Grup 4 Instalaţii a obţinut un certificat de urbanism, de informare, pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) şi construirea unui imobil de locuinţe, cu dotări la parter, pe str. A. Vlaicu nr. 182. Blocul ar avea două niveluri de subsol, parter şi opt etaje şi ar fi construit pe terenul rămas disponibil lângă BauMax şi suprafaţa alocată unei unităţi Lidl. "Deocamdată studiem soluţiile posibile. Ne-am dori să vindem terenul şi, în această idee, am avut diverse discuţii cu potenţiali investitori, interesaţi în special de proiecte comerciale. Doar în cazul în care nu reuşim să vindem, ne gândim la o investiţie proprie, dar pentru asta încă trebuie să analizăm piaţa", a menţionat Ioan Aşchilean, preşedintele Grup 4 Instalaţii. Între timp, lucrările pentru noua unitate a lanţului de retail Lidl sunt în derulare, fiind gestionate tot de Grup 4. Magazinul de pe A. Vlaicu va fi finalizat la final de august, conform calendarulului de lucru, aşa că acesta va deveni operaţional la final de august sau la început de septembrie.

Pe piaţă a fost scos spre vânzare şi terenul disponibil lângă o altă recent deschisă unitate Lidl, funcţională în clădirea construită pe un fost teren al Napolact în cartierul Mărăşti. În locul fostei unităţi de pe Bulevardul 21 Decembrie, Portico Investments a ridicat o parte a ansamblului gândit pe teren: parterul clădirii a fost preluat pentru un magazin Lidl (deschis la finalul anului trecut), iar etajul - închiriat pentru birouri. Potrivit proiectului lansat, ansamblul gândit pentru terenul de la Bulevardul 21 Decembrie, ar urma să includă 88 de apartamente, 7.350 mp birouri şi 3.500 mp spaţii comerciale şi de servicii. Înspre bulevard a apărut complexul de comerţ şi servicii cu demisol, parter şi etaj, iar în spate a fost proiectat un alt volum cu înălţimi variabile, de la 11 etaje până la 1-2 etaje, cu funcţiuni de birouri şi locuinţe. „Terenul disponibil de 4.500 mp este scos la vânzare. Există interes în piaţă, am primit oferte, dar deocamdată nu la preţul pe care l-am fi dorit noi, aşa că negocierile sunt încă deschise", a menţionat Anamaria Tatu, responsabilă de Marketing şi Închirieri la Portico Investments. 7

Terenuri mai ieftine

Conform analizei semestriale a companiei de consultanţă pentru evaluare DARIAN, preţurile terenurilor din Cluj-Napoca au scăzut, în medie, cu circa 5% în primul semestru din 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012 şi cu aproximativ 66% faţă de perioada de început a crizei, anul 2008.

 

Comenteaza