Piaţa muncii dă semne de revenire: ” În septembrie am avut mai multe joburi postate decât în oricare dintre ultimele 12 luni”

Piaţa muncii dă semne de revenire: ” În septembrie am avut mai multe joburi postate decât în oricare dintre ultimele 12 luni”

Piaţa muncii încă se resimte după impactul generat de criza ultimelor 6 luni, însă treptat recrutările încep să îşi revină, în septembrie platforma eJobs înregistrând 31.000 de joburi noi, dar şi 1,4 milioane de aplicări din partea candidaţilor.

”Situaţia pe care o traversăm acum este departe de a fi ideală. Să nu uităm că, din martie până în septembrie, am avut 1,3 milioane de contracte de muncă încetate şi doar 800.000 de contracte noi. Cu toate acestea, vedem, după multă vreme, semnale clare de optimism, iar faptul că anul acesta, în septembrie, am avut mai multe joburi postate decât în oricare dintre ultimele 12 luni, deci şi în perioada dinaintea declanşării pandemiei, înseamnă că lucrurile reintră pe un drum cât mai aproape de normal”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Numărul de noi locuri de muncă este cu 25% mai mare decât în luna august, iar oraşele în care s-au făcut cele mai multe angajări rămân Bucureştiul, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

În ceea ce-i priveşte pe candidaţi, aceştia au înregistrat 1,4 milioane de aplicări, într-o creştere constantă, de la o lună la alta, de mai bine de o jumătate de an.

Comenteaza