Peste o mie de firme din Cluj sunt cele mai bune din judeţ. Clasamentul CCI are 6 domenii de activitate

Peste o mie de firme din Cluj sunt cele mai bune din judeţ. Clasamentul CCI are 6 domenii de activitate
A 20-a ediţie a Topului Judeţean al firmelor din Cluj va premia cei mai importanţi operatori economici din judeţ, care au atins performanţe economico-financiare notabile anul trecut.

Gala are loc mâine după-masă la Opera Plaza. În acest an s-au clasat pe primele 3 locuri un număr de 1.034 de firme, care au fost selecţionate din 32.673 de societăţi, având bilanţul depus pe anul 2012, dintre care doar 6.587 au intrat efectiv în competiţie, întrunind criteriile de eligibilitate.

"Metodologia precisă, utilizată de toate camerele judeţene asigură o notă de elitism şi siguranţă.Topul cameral se diferenţiază semnificativ de topurile întocmite de alte organizaţii înregistrate în România, acestea neavând criterii clare pentru realizarea clasamentului, fiind partizane situaţiilor de moment", arată Camera de Comerţ Cluj, organizatorul evenimentului.

Printre criteriile utilizate la elaborarea Topului judeţean al firmelor se numără cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat şi altele.

Firmele au fost împărţite în 6 domenii de activitate, iar în cadrul fiecărui domeniu, în cinci categorii de mărime, respectiv întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici și microintreprinderi. Din totalul de 1034 laureaţi IMM-urile însumează 989.

Domeniul cu cel mai mare număr de premianţi este cel al industriei, de unde provin 349 de firme. Acesta este urmat de servicii cu 317 companii, comerţ și turism cu 192, cercetare-dezvoltare şi high-tech cu 79, construcţii cu 66 şi agricultura cu 31.

Începând din acest an Catalogul realizat cu ocazia Topului este oferit pe suport electronic, cu date actualizate și constituie un instrument de referinţă pentru cei care caută să identifice oportunităţi şi contacte de afaceri în Cluj.

Etichete
Comenteaza